Wat verdient een Vakkenvuller?

By | 31 maart, 2023

Als je op zoek bent naar een bijbaan, is vakkenvuller een veelvoorkomende optie. Maar wat verdient een vakkenvuller eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op het salaris van een vakkenvuller in Nederland en wat voor werkzaamheden er bij het beroep komen kijken.

Werkzaamheden van een vakkenvuller

Een vakkenvuller is verantwoordelijk voor het aanvullen van de schappen in een supermarkt. Dit betekent dat je ervoor zorgt dat de producten op de juiste plek staan en dat de schappen er netjes uitzien. Daarnaast kan het zijn dat je ook verantwoordelijk bent voor het prijzen van producten en het controleren van de houdbaarheidsdatum.

Naast het aanvullen van de schappen, kan het ook voorkomen dat je klanten helpt met het vinden van producten of dat je de winkel schoonmaakt. Het is belangrijk dat je als vakkenvuller klantvriendelijk bent en goed kunt samenwerken met je collega’s.

Wat verdient een vakkenvuller?

Het salaris van een vakkenvuller is afhankelijk van verschillende factoren, zoals je leeftijd en het aantal uur dat je werkt. Over het algemeen verdient een vakkenvuller tussen de €3,- en €10,- per uur.

Als je jonger bent dan 18 jaar, geldt er een minimumloon. In 2021 is het minimumloon voor een 17-jarige €3,49 per uur en voor een 18-jarige €4,01 per uur. Dit betekent dat je als vakkenvuller onder de 18 jaar minimaal dit bedrag per uur moet verdienen.

Als je ouder bent dan 18 jaar, geldt er geen minimumloon meer. Het salaris dat je verdient als vakkenvuller is dan afhankelijk van de afspraken die je maakt met je werkgever. Over het algemeen verdien je als vakkenvuller tussen de €5,- en €10,- per uur.

Het aantal uur dat je werkt als vakkenvuller kan ook invloed hebben op je salaris. Als je meer uren werkt, verdien je uiteraard meer geld. Het kan ook zijn dat je als vakkenvuller in de avonduren of in het weekend werkt, waardoor je meer verdient dan wanneer je alleen doordeweeks werkt.

Conclusie

Als vakkenvuller verdien je over het algemeen tussen de €3,- en €10,- per uur, afhankelijk van je leeftijd en het aantal uur dat je werkt. Het is belangrijk om te weten dat er voor jongeren onder de 18 jaar een minimumloon geldt. Als vakkenvuller ben je verantwoordelijk voor het aanvullen van de schappen in een supermarkt en het zorgen voor een nette winkel. Daarnaast kan het zijn dat je ook klanten helpt en de winkel schoonmaakt.

Als je op zoek bent naar een bijbaan als vakkenvuller, is het belangrijk om te kijken naar het salaris dat je kunt verdienen en de werkzaamheden die bij het beroep komen kijken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en een bijbaan vinden die bij jou past.

Category: V