Wat verdient een Tuinman?

By | 31 maart, 2023

Als je van tuinieren houdt en graag buiten werkt, dan is het beroep van tuinman misschien wel iets voor jou. Maar wat verdient een tuinman eigenlijk in Nederland? In dit artikel geven we antwoord op deze vraag en vertellen we je meer over de werkzaamheden van een tuinman.

Werkzaamheden van een tuinman

Een tuinman is verantwoordelijk voor het onderhoud van tuinen en groenvoorzieningen. Dit kan variëren van het maaien van het gras tot het snoeien van bomen en struiken. Ook het aanleggen van nieuwe tuinen en het plaatsen van schuttingen en tuinhuisjes behoort tot de werkzaamheden van een tuinman.

Daarnaast kan een tuinman ook verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van sportvelden en parken. Hierbij moet je denken aan het maaien van het gras, het bemesten van de grond en het onderhouden van de beplanting.

Een tuinman werkt vaak in teamverband en heeft veel contact met klanten. Het is belangrijk dat je als tuinman klantvriendelijk bent en goed kunt communiceren.

Wat verdient een tuinman?

Het salaris van een tuinman is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. Over het algemeen verdient een tuinman tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. Dit komt neer op een netto salaris van ongeveer €1.400 tot €1.900 per maand.

Als je net begint als tuinman, kun je rekenen op een salaris van ongeveer €1.800 bruto per maand. Naarmate je meer ervaring opdoet, kan je salaris oplopen tot €2.500 bruto per maand.

Het is ook mogelijk om als zelfstandig tuinman te werken. In dat geval bepaal je zelf je tarieven en verdien je dus meer per uur. Het nadeel hiervan is dat je zelf verantwoordelijk bent voor het vinden van klanten en het regelen van je administratie.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris zijn er ook secundaire arbeidsvoorwaarden waar je als tuinman recht op hebt. Zo heb je recht op vakantiegeld en vakantiedagen. Ook bouw je pensioen op via het pensioenfonds voor de hoveniersbranche.

Daarnaast bieden veel werkgevers ook andere secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding, een telefoon van de zaak en een collectieve zorgverzekering.

Conclusie

Een tuinman verdient in Nederland tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. Dit komt neer op een netto salaris van ongeveer €1.400 tot €1.900 per maand. Het salaris is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever.

Als tuinman ben je verantwoordelijk voor het onderhoud van tuinen en groenvoorzieningen. Dit kan variëren van het maaien van het gras tot het aanleggen van nieuwe tuinen. Een tuinman werkt vaak in teamverband en heeft veel contact met klanten.

Naast het salaris heb je als tuinman ook recht op secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld en vakantiedagen. Veel werkgevers bieden ook andere secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals een reiskostenvergoeding en een collectieve zorgverzekering.

Category: T