Wat verdient een Transportplanner?

By | 31 maart, 2023

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als transportplanner, dan vraag je je waarschijnlijk af wat het salaris is dat je kunt verwachten. Het salaris van een transportplanner is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. In dit artikel zullen we je meer vertellen over het salaris van een transportplanner in Nederland en wat voor werkzaamheden er bij dit beroep komen kijken.

Wat doet een transportplanner?

Een transportplanner is verantwoordelijk voor het plannen en organiseren van transporten. Dit kan gaan om het transport van goederen, maar ook om personenvervoer. De transportplanner zorgt ervoor dat de transporten op tijd en efficiënt worden uitgevoerd. Hierbij houdt hij rekening met verschillende factoren, zoals de beschikbaarheid van voertuigen en chauffeurs, de afstand die afgelegd moet worden en de hoeveelheid goederen die vervoerd moeten worden.

De transportplanner werkt vaak samen met andere afdelingen binnen het bedrijf, zoals de afdeling inkoop en verkoop. Ook heeft hij contact met klanten en leveranciers om de transporten af te stemmen. Daarnaast is de transportplanner verantwoordelijk voor het opstellen van transportplanningen en het monitoren van de voortgang van de transporten.

Hoeveel verdient een transportplanner?

Het salaris van een transportplanner is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt ervaring een belangrijke rol. Een beginnende transportplanner verdient gemiddeld tussen de €2.000 en €2.500 bruto per maand. Naarmate de transportplanner meer ervaring opdoet, kan het salaris oplopen tot €3.500 of meer.

Ook de opleiding van de transportplanner speelt een rol bij het bepalen van het salaris. Een transportplanner met een afgeronde MBO-opleiding verdient gemiddeld tussen de €2.000 en €2.500 bruto per maand. Een transportplanner met een HBO-opleiding verdient gemiddeld tussen de €2.500 en €3.500 bruto per maand.

Daarnaast speelt de werkgever een rol bij het bepalen van het salaris. Zo verdient een transportplanner bij een groot transportbedrijf vaak meer dan een transportplanner bij een kleinere organisatie. Ook kan het salaris verschillen per regio in Nederland.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris zijn er ook secundaire arbeidsvoorwaarden waar een transportplanner van kan profiteren. Zo bieden veel werkgevers een reiskostenvergoeding en een pensioenregeling aan. Ook zijn er vaak mogelijkheden om opleidingen en trainingen te volgen om jezelf verder te ontwikkelen.

Daarnaast zijn er ook andere voordelen waar een transportplanner van kan profiteren, zoals flexibele werktijden en de mogelijkheid om thuis te werken. Dit kan vooral handig zijn als er bijvoorbeeld veel overleg is met klanten of leveranciers buiten kantooruren.

Conclusie

Als transportplanner kun je een goed salaris verdienen, afhankelijk van je ervaring, opleiding en werkgever. Een beginnende transportplanner verdient gemiddeld tussen de €2.000 en €2.500 bruto per maand, terwijl een ervaren transportplanner meer dan €3.500 bruto per maand kan verdienen. Naast het salaris zijn er ook secundaire arbeidsvoorwaarden waar een transportplanner van kan profiteren, zoals een reiskostenvergoeding en de mogelijkheid om opleidingen en trainingen te volgen.

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als transportplanner, is het belangrijk om te weten dat er veel vraag is naar gekwalificeerde transportplanners. Het is dan ook een beroep met goede carrièremogelijkheden en een goed salaris.

Category: T