Wat verdient een Touringcarchauffeur?

By | 31 maart, 2023

Als je geïnteresseerd bent in het beroep van touringcarchauffeur, dan vraag je je waarschijnlijk af wat je kunt verdienen. Het salaris van een touringcarchauffeur is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, werkgever en het aantal uren dat je werkt. In dit artikel zullen we je meer vertellen over wat een touringcarchauffeur verdient in Nederland en wat voor werkzaamheden er bij het beroep komen kijken.

Wat doet een touringcarchauffeur?

Een touringcarchauffeur is verantwoordelijk voor het vervoeren van passagiers in een touringcar. Dit kan bijvoorbeeld zijn voor een dagtocht, een meerdaagse reis of een pendeldienst. Naast het rijden van de touringcar, is de chauffeur ook verantwoordelijk voor het in- en uitladen van bagage en het controleren van de veiligheid van de passagiers. Daarnaast moet de chauffeur zich houden aan de rij- en rusttijdenwet en ervoor zorgen dat de touringcar goed onderhouden wordt.

Wat verdient een touringcarchauffeur?

Het salaris van een touringcarchauffeur is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt ervaring een belangrijke rol. Een beginnende touringcarchauffeur verdient gemiddeld tussen de €1.800 en €2.200 bruto per maand. Naarmate je meer ervaring opdoet, kan je salaris oplopen tot €2.500 bruto per maand. Daarnaast is het salaris ook afhankelijk van de werkgever. Zo kan het zijn dat je bij een klein touringcarbedrijf minder verdient dan bij een groot touringcarbedrijf.

Het aantal uren dat je werkt als touringcarchauffeur is ook van invloed op je salaris. Zo kan het zijn dat je als fulltime chauffeur meer verdient dan als parttime chauffeur. Daarnaast kan het zijn dat je als touringcarchauffeur ook onregelmatige diensten draait, zoals in het weekend of in de avonduren. Hierdoor kan je salaris hoger uitvallen dan wanneer je alleen overdag werkt.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris zijn er ook secundaire arbeidsvoorwaarden waar je als touringcarchauffeur van kunt profiteren. Zo kan het zijn dat je recht hebt op een reiskostenvergoeding of een vergoeding voor overuren. Daarnaast kan het zijn dat je als touringcarchauffeur ook recht hebt op een pensioenregeling of een collectieve zorgverzekering.

Conclusie

Als touringcarchauffeur verdien je gemiddeld tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. Dit salaris is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, werkgever en het aantal uren dat je werkt. Naast het salaris zijn er ook secundaire arbeidsvoorwaarden waar je als touringcarchauffeur van kunt profiteren. Het beroep van touringcarchauffeur is een verantwoordelijke en afwisselende baan waarbij je veel onderweg bent en met mensen werkt.

Category: T