Wat verdient een Totalisatormedewerker?

By | 31 maart, 2023

Een Totalisatormedewerker is iemand die werkzaam is bij een Totalisator, een organisatie die zich bezighoudt met het organiseren van weddenschappen op paardenraces en andere sportevenementen. Het werk van een Totalisatormedewerker bestaat uit het verwerken van weddenschappen, het uitbetalen van winnende weddenschappen en het bijhouden van de administratie. Maar wat verdient een Totalisatormedewerker eigenlijk?

Salaris van een Totalisatormedewerker

Het salaris van een Totalisatormedewerker is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkgever, de ervaring en de opleiding van de medewerker. Over het algemeen verdient een Totalisatormedewerker tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand.

Daarnaast zijn er ook nog secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, een dertiende maand en pensioenopbouw. Deze kunnen het salaris van een Totalisatormedewerker verhogen.

Werkzaamheden van een Totalisatormedewerker

Een Totalisatormedewerker heeft verschillende werkzaamheden. Zo is hij of zij verantwoordelijk voor het verwerken van weddenschappen. Dit houdt in dat de medewerker de weddenschappen registreert en verwerkt in het systeem. Daarnaast is de Totalisatormedewerker verantwoordelijk voor het uitbetalen van winnende weddenschappen.

Naast het verwerken van weddenschappen is de Totalisatormedewerker ook verantwoordelijk voor het bijhouden van de administratie. Dit houdt in dat de medewerker de financiële gegevens bijhoudt en rapporteert aan de leidinggevende.

Verder heeft de Totalisatormedewerker ook een klantenservicefunctie. Hij of zij beantwoordt vragen van klanten en helpt hen bij het plaatsen van weddenschappen.

Opleiding en ervaring

Om als Totalisatormedewerker aan de slag te gaan, is meestal een mbo-diploma vereist. Daarnaast is het belangrijk dat de medewerker affiniteit heeft met sport en weddenschappen. Ervaring in de horeca of de detailhandel kan ook van pas komen, omdat de Totalisatormedewerker veel contact heeft met klanten.

Er zijn ook mogelijkheden om door te groeien binnen de Totalisator. Zo kan een Totalisatormedewerker doorgroeien naar een leidinggevende functie of naar een functie op de afdeling marketing en communicatie.

Conclusie

Een Totalisatormedewerker verdient tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. Het salaris is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkgever, de ervaring en de opleiding van de medewerker. Naast het verwerken van weddenschappen en het uitbetalen van winnende weddenschappen, is de Totalisatormedewerker ook verantwoordelijk voor het bijhouden van de administratie en het bieden van klantenservice. Om als Totalisatormedewerker aan de slag te gaan, is meestal een mbo-diploma vereist en affiniteit met sport en weddenschappen. Er zijn ook mogelijkheden om door te groeien binnen de Totalisator.

Category: T