Wat verdient een Tester?

By | 31 maart, 2023

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als Tester, dan vraag je je waarschijnlijk af wat het salaris is dat je kunt verwachten. Het salaris van een Tester kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding, locatie en werkgever. In dit artikel zullen we kijken naar het gemiddelde salaris van een Tester in Nederland en wat voor werkzaamheden er bij het beroep komen kijken.

Wat is een Tester?

Een Tester is iemand die verantwoordelijk is voor het testen van software, applicaties en systemen om ervoor te zorgen dat ze goed werken en voldoen aan de vereisten. Testers werken vaak samen met ontwikkelaars en projectmanagers om ervoor te zorgen dat de software of applicatie aan de verwachtingen van de klant voldoet. Ze testen de software op verschillende aspecten, zoals functionaliteit, prestaties, beveiliging en gebruiksvriendelijkheid.

Werkzaamheden van een Tester

De werkzaamheden van een Tester kunnen variëren afhankelijk van het type software of applicatie dat wordt getest. Over het algemeen omvatten de werkzaamheden van een Tester het volgende:

  • Het opstellen van testplannen en testcases
  • Het uitvoeren van tests en het documenteren van de resultaten
  • Het rapporteren van problemen en bugs aan ontwikkelaars
  • Het bijhouden van testresultaten en het maken van rapporten
  • Het testen van nieuwe functies en updates
  • Het werken met ontwikkelaars en projectmanagers om problemen op te lossen

Wat verdient een Tester in Nederland?

Het salaris van een Tester kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding, locatie en werkgever. Volgens het salarisonderzoek van het Nationaal Salaris Onderzoek 2021 verdient een Tester in Nederland gemiddeld €3.200 bruto per maand. Dit komt neer op een jaarsalaris van €38.400. Het salaris van een Tester kan echter variëren van €2.200 tot €4.800 bruto per maand, afhankelijk van de eerder genoemde factoren.

Ervaring speelt een grote rol bij het bepalen van het salaris van een Tester. Een Tester met minder dan 2 jaar ervaring verdient gemiddeld €2.800 bruto per maand, terwijl een Tester met meer dan 5 jaar ervaring gemiddeld €3.800 bruto per maand verdient. Een Tester met meer dan 10 jaar ervaring kan zelfs meer dan €4.500 bruto per maand verdienen.

De locatie van de werkgever kan ook van invloed zijn op het salaris van een Tester. In grote steden zoals Amsterdam, Rotterdam en Utrecht is het salaris van een Tester over het algemeen hoger dan in kleinere steden en dorpen. Het type werkgever kan ook van invloed zijn op het salaris van een Tester. Een Tester die werkt voor een groot bedrijf verdient over het algemeen meer dan een Tester die werkt voor een klein bedrijf.

Conclusie

Als Tester kun je een gemiddeld salaris van €3.200 bruto per maand verwachten in Nederland. Het salaris kan echter variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding, locatie en werkgever. Het is belangrijk om te onthouden dat het salaris van een Tester kan groeien naarmate je meer ervaring opdoet en je vaardigheden verbetert. Als je geïnteresseerd bent in een carrière als Tester, dan is het belangrijk om te blijven leren en je vaardigheden te verbeteren om je kansen op een hoger salaris te vergroten.

Category: T