Wat verdient een Tennisser?

By | 31 maart, 2023

Tennis is een populaire sport over de hele wereld en er zijn veel professionele tennissers die hun brood verdienen met deze sport. Maar hoeveel verdient een tennisser eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op de verdiensten van een tennisser en wat voor werkzaamheden er bij dit beroep komen kijken.

Verdiensten van een tennisser

De verdiensten van een tennisser zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ranking van de speler, de prestaties tijdens toernooien en de sponsordeals die de speler heeft afgesloten. In Nederland zijn er momenteel geen tennissers die in de top 100 van de wereldranglijst staan, maar er zijn wel enkele Nederlandse tennissers die hun brood verdienen met deze sport.

Een professionele tennisser verdient gemiddeld tussen de €50.000 en €100.000 per jaar. Dit bedrag is echter exclusief de sponsordeals die de speler heeft afgesloten. Een sponsordeal kan variëren van enkele duizenden euro’s tot miljoenen euro’s per jaar, afhankelijk van de populariteit en prestaties van de speler.

Daarnaast verdienen tennissers ook geld met het spelen van toernooien. De prijzengelden van toernooien variëren sterk, afhankelijk van het niveau van het toernooi. Zo verdient een speler die deelneemt aan een Grand Slam-toernooi zoals Wimbledon of de US Open al snel enkele honderdduizenden euro’s aan prijzengeld. Voor kleinere toernooien ligt het prijzengeld vaak lager, maar ook hier kunnen spelers nog steeds enkele duizenden euro’s verdienen.

Werkzaamheden van een tennisser

Een professionele tennisser heeft als belangrijkste taak om zo goed mogelijk te presteren tijdens toernooien. Dit betekent dat de speler veel tijd en energie moet steken in trainingen en het verbeteren van zijn of haar spel. Daarnaast moet de speler ook zorgen voor een goede fysieke en mentale gezondheid, zodat hij of zij optimaal kan presteren tijdens wedstrijden.

Naast het spelen van toernooien en trainen, hebben veel tennissers ook te maken met sponsorverplichtingen. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat de speler bepaalde kleding of schoenen moet dragen tijdens wedstrijden, of dat de speler aanwezig moet zijn bij evenementen van de sponsor. Deze sponsorverplichtingen kunnen soms behoorlijk tijdrovend zijn, maar zijn wel belangrijk voor de verdiensten van de speler.

Conclusie

Een professionele tennisser verdient gemiddeld tussen de €50.000 en €100.000 per jaar, exclusief sponsordeals. Het prijzengeld van toernooien kan sterk variëren, afhankelijk van het niveau van het toernooi. Naast het spelen van toernooien en trainen, hebben tennissers ook te maken met sponsorverplichtingen. Het beroep van een tennisser vereist veel toewijding en hard werken, maar kan ook zeer lucratief zijn voor succesvolle spelers.

Category: T