Wat verdient een Telefoniste?

By | 31 maart, 2023

Als telefoniste ben je verantwoordelijk voor het aannemen en doorverbinden van telefoongesprekken. Je bent het eerste aanspreekpunt voor klanten en zorgt ervoor dat zij op de juiste manier worden geholpen. Maar wat verdient een telefoniste eigenlijk in Nederland? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Werkzaamheden van een telefoniste

Een telefoniste heeft verschillende werkzaamheden. Zo ben je verantwoordelijk voor het aannemen van binnenkomende telefoongesprekken en het doorverbinden van deze gesprekken naar de juiste persoon of afdeling. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het noteren van boodschappen en het beantwoorden van vragen van klanten.

Een telefoniste moet beschikken over goede communicatieve vaardigheden en klantvriendelijkheid. Je moet snel kunnen schakelen en goed kunnen luisteren naar de wensen van de klant. Daarnaast moet je ook stressbestendig zijn, omdat je soms te maken krijgt met boze of ongeduldige klanten.

Wat verdient een telefoniste?

Het salaris van een telefoniste is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkervaring, het opleidingsniveau en de branche waarin je werkzaam bent. Over het algemeen verdient een telefoniste tussen de €1.500 en €2.500 bruto per maand.

Als beginnend telefoniste verdien je vaak het minimumloon, wat op dit moment €9,70 bruto per uur is. Dit komt neer op een salaris van ongeveer €1.680 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur per week.

Met meer werkervaring en een hoger opleidingsniveau kun je meer verdienen als telefoniste. Zo verdient een telefoniste met een HBO-opleiding en enkele jaren werkervaring gemiddeld tussen de €2.000 en €2.500 bruto per maand.

Daarnaast zijn er ook nog verschillen tussen de branche waarin je werkzaam bent. Zo verdient een telefoniste in de zorgsector gemiddeld meer dan een telefoniste in de detailhandel. Ook het type organisatie waarvoor je werkt kan invloed hebben op je salaris.

Conclusie

Als telefoniste ben je verantwoordelijk voor het aannemen en doorverbinden van telefoongesprekken. Je moet beschikken over goede communicatieve vaardigheden en klantvriendelijkheid. Het salaris van een telefoniste is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkervaring, het opleidingsniveau en de branche waarin je werkzaam bent. Over het algemeen verdient een telefoniste tussen de €1.500 en €2.500 bruto per maand. Als beginnend telefoniste verdien je vaak het minimumloon, wat op dit moment €9,70 bruto per uur is. Met meer werkervaring en een hoger opleidingsniveau kun je meer verdienen als telefoniste.

Category: T