Wat verdient een Tekenkamer?

By | 31 maart, 2023

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als tekenaar, vraag je je misschien af wat je kunt verwachten qua salaris. Het is belangrijk om te weten dat het salaris van een tekenaar afhankelijk is van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. In dit artikel zullen we ons richten op het salaris van een tekenaar die werkzaam is op de tekenkamer.

Wat is een tekenkamer?

Een tekenkamer is een afdeling binnen een bedrijf waar technische tekeningen worden gemaakt. Deze tekeningen worden gebruikt om producten te ontwerpen en te produceren. Een tekenkamer kan bijvoorbeeld werkzaam zijn in de machinebouw, de bouwsector of de elektronica-industrie.

De werkzaamheden op een tekenkamer bestaan uit het maken van technische tekeningen, het controleren van tekeningen van collega’s en het bijhouden van de administratie. Een tekenaar op de tekenkamer werkt vaak samen met andere afdelingen binnen het bedrijf, zoals de productieafdeling en de engineeringafdeling.

Wat verdient een tekenaar op de tekenkamer?

Het salaris van een tekenaar op de tekenkamer is afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke factor is de ervaring van de tekenaar. Een beginnende tekenaar verdient gemiddeld tussen de € 2.000,- en € 2.500,- bruto per maand. Naarmate de tekenaar meer ervaring opdoet, kan het salaris oplopen tot € 3.500,- bruto per maand.

Een andere factor die invloed heeft op het salaris van een tekenaar op de tekenkamer is de opleiding. Een tekenaar met een afgeronde MBO-opleiding verdient gemiddeld tussen de € 2.000,- en € 2.500,- bruto per maand. Een tekenaar met een HBO-opleiding verdient gemiddeld tussen de € 2.500,- en € 3.500,- bruto per maand.

Naast ervaring en opleiding is ook de werkgever van invloed op het salaris van een tekenaar op de tekenkamer. Grote bedrijven betalen over het algemeen hogere salarissen dan kleine bedrijven. Ook de sector waarin het bedrijf werkzaam is, kan invloed hebben op het salaris van de tekenaar.

Conclusie

Als tekenaar op de tekenkamer kun je een goed salaris verdienen. Het salaris is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. Een beginnende tekenaar verdient gemiddeld tussen de € 2.000,- en € 2.500,- bruto per maand, terwijl een ervaren tekenaar tot € 3.500,- bruto per maand kan verdienen. Het is belangrijk om te weten dat het salaris van een tekenaar op de tekenkamer kan verschillen per bedrijf en sector.

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als tekenaar op de tekenkamer, is het belangrijk om een opleiding te volgen in de richting van technisch tekenen. Met een MBO- of HBO-opleiding kun je aan de slag als tekenaar op de tekenkamer en een goed salaris verdienen.

Category: T