Wat verdient een Tegelzetter?

By | 31 maart, 2023

Als je op zoek bent naar een beroep in de bouwsector, dan is tegelzetter misschien wel iets voor jou. Maar wat verdient een tegelzetter eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op het salaris van een tegelzetter in Nederland en wat voor werkzaamheden er bij het beroep komen kijken.

Wat doet een Tegelzetter?

Een tegelzetter is verantwoordelijk voor het plaatsen van tegels op muren, vloeren en andere oppervlakken. Dit kan zowel binnen als buiten zijn. Tegelzetters werken vaak in de bouwsector en worden ingehuurd voor verschillende projecten, zoals het betegelen van badkamers, keukens, zwembaden en terrassen.

Naast het plaatsen van tegels, houdt een tegelzetter zich ook bezig met het op maat snijden van tegels en het aanbrengen van voegen. Het is belangrijk dat een tegelzetter nauwkeurig werkt en oog heeft voor detail. Daarnaast moet een tegelzetter ook in staat zijn om te werken met verschillende soorten tegels, zoals keramische tegels, natuursteen en mozaïek.

Wat verdient een Tegelzetter?

Het salaris van een tegelzetter kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. Over het algemeen verdient een tegelzetter in Nederland tussen de €1.800 en €2.800 bruto per maand. Dit komt neer op een uurloon van ongeveer €12 tot €18.

Het salaris van een tegelzetter kan hoger uitvallen als hij of zij in dienst is bij een groot bouwbedrijf of als er sprake is van overwerk. Daarnaast kan een tegelzetter ook meer verdienen als hij of zij gespecialiseerd is in het plaatsen van moeilijkere tegels, zoals natuursteen.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden van een Tegelzetter?

Als tegelzetter werk je vaak op projectbasis en ben je dus niet in dienst bij één werkgever. Dit betekent dat je geen vast contract hebt en dat je inkomen kan variëren afhankelijk van het aantal projecten dat je hebt. Daarnaast kan het zijn dat je als tegelzetter vaak op locatie moet werken en dus niet altijd in de buurt van huis bent.

Als tegelzetter heb je recht op vakantiegeld en vakantiedagen. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat je als zzp’er zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioenopbouw.

Conclusie

Een tegelzetter is verantwoordelijk voor het plaatsen van tegels op verschillende oppervlakken. Het salaris van een tegelzetter kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. Over het algemeen verdient een tegelzetter in Nederland tussen de €1.800 en €2.800 bruto per maand. Als tegelzetter werk je vaak op projectbasis en ben je dus niet in dienst bij één werkgever. Het is belangrijk om te weten dat je als zzp’er zelf verantwoordelijk bent voor het afsluiten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering en pensioenopbouw.

Category: T