Wat verdient een Takelaar?

By | 31 maart, 2023

Als je op zoek bent naar een baan in de transportsector, dan is het beroep van Takelaar misschien wel iets voor jou. Maar wat verdient een Takelaar eigenlijk in Nederland? In dit artikel gaan we dieper in op het salaris van een Takelaar en de werkzaamheden die bij dit beroep komen kijken.

Wat doet een Takelaar?

Een Takelaar is verantwoordelijk voor het verplaatsen van voertuigen en machines die niet meer kunnen rijden. Dit kan bijvoorbeeld zijn na een ongeval, maar ook bij pech of als een voertuig niet meer door de APK-keuring komt. De Takelaar zorgt ervoor dat het voertuig veilig wordt verplaatst naar een garage of opslagplaats.

Daarnaast kan een Takelaar ook worden ingezet bij het bergen van voertuigen die zijn betrokken bij een ongeval. Hierbij is het belangrijk dat de Takelaar snel ter plaatse is en het voertuig op een veilige manier kan bergen. Dit kan bijvoorbeeld zijn op een drukke snelweg of in een smalle straat.

Wat verdient een Takelaar?

Het salaris van een Takelaar kan verschillen per werkgever en ervaringsniveau. Over het algemeen verdient een Takelaar tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. Dit is gebaseerd op een fulltime dienstverband van 40 uur per week.

Het salaris van een Takelaar kan ook worden beïnvloed door de CAO waaronder hij of zij valt. In de transportsector geldt bijvoorbeeld de CAO Beroepsgoederenvervoer, waarin afspraken zijn gemaakt over het salaris en de arbeidsvoorwaarden van werknemers in deze sector.

Daarnaast kan het salaris van een Takelaar ook worden beïnvloed door de werkzaamheden die hij of zij uitvoert. Zo kan een Takelaar die ook wordt ingezet bij het bergen van voertuigen, een hoger salaris verdienen dan een Takelaar die alleen voertuigen verplaatst.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden van een Takelaar?

Naast het salaris zijn er ook andere arbeidsvoorwaarden waar een Takelaar mee te maken krijgt. Zo kan een Takelaar te maken krijgen met onregelmatige werktijden, omdat hij of zij vaak wordt ingezet bij ongevallen en pechgevallen die op elk moment van de dag kunnen plaatsvinden.

Daarnaast kan een Takelaar ook te maken krijgen met fysiek zwaar werk. Het verplaatsen van voertuigen en machines kan namelijk veel kracht en inspanning vergen. Hierbij is het belangrijk dat de Takelaar beschikt over een goede conditie en fysiek fit is.

Conclusie

Als Takelaar ben je verantwoordelijk voor het verplaatsen van voertuigen en machines die niet meer kunnen rijden. Het salaris van een Takelaar kan verschillen per werkgever en ervaringsniveau, maar ligt over het algemeen tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. Naast het salaris zijn er ook andere arbeidsvoorwaarden waar een Takelaar mee te maken krijgt, zoals onregelmatige werktijden en fysiek zwaar werk.

Category: T