Wat verdient een Stukadoor?

By | 31 maart, 2023

Als je op zoek bent naar een beroep waarbij je goed kunt verdienen, dan is stukadoor misschien wel iets voor jou. Maar hoeveel verdient een stukadoor eigenlijk per maand in Nederland? In dit artikel geven we je een overzicht van het salaris van een stukadoor en vertellen we je wat voor werkzaamheden er bij dit beroep komen kijken.

Wat doet een stukadoor?

Een stukadoor is iemand die muren en plafonds afwerkt met stucwerk. Dit kan zowel binnen als buiten zijn. Het doel van stucwerk is om de muren en plafonds glad en strak te maken, zodat ze klaar zijn om te worden geschilderd of behangen. Een stukadoor kan ook decoratieve elementen aanbrengen, zoals sierlijsten en ornamenten.

Het werk van een stukadoor begint met het voorbereiden van de ondergrond. Dit kan betekenen dat oude lagen stucwerk moeten worden verwijderd, of dat er scheuren en gaten moeten worden opgevuld. Vervolgens brengt de stukadoor een laag gips aan op de muur of het plafond. Deze laag wordt gladgestreken en vervolgens geschuurd. Dit proces wordt herhaald totdat de gewenste afwerking is bereikt.

Wat verdient een stukadoor?

Het salaris van een stukadoor kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt ervaring een grote rol bij het bepalen van het salaris. Een beginnende stukadoor verdient gemiddeld tussen de €1.800 en €2.200 bruto per maand. Naarmate de stukadoor meer ervaring opdoet, kan het salaris oplopen tot €3.000 of meer.

Ook het type werkzaamheden kan van invloed zijn op het salaris. Zo verdient een stukadoor die gespecialiseerd is in decoratief stucwerk vaak meer dan een stukadoor die alleen maar gladde muren en plafonds afwerkt. Daarnaast kan het salaris verschillen per regio. In de Randstad verdient een stukadoor over het algemeen meer dan in andere delen van het land.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden?

Naast het salaris zijn er nog andere arbeidsvoorwaarden waar je als stukadoor rekening mee moet houden. Zo is het gebruikelijk dat stukadoors werken op basis van een zzp-contract. Dit betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor het afdragen van belastingen en premies. Ook moet je zelf zorgen voor je eigen gereedschap en materialen.

Als zzp’er heb je wel meer vrijheid en kun je zelf bepalen welke opdrachten je aanneemt. Daarnaast kun je als stukadoor ook in loondienst werken. In dat geval ben je verzekerd voor arbeidsongeschiktheid en bouw je pensioen op.

Conclusie

Een stukadoor kan een goed salaris verdienen, maar dit hangt wel af van verschillende factoren. Zo speelt ervaring een grote rol bij het bepalen van het salaris, net als het type werkzaamheden en de regio waarin je werkt. Als stukadoor werk je vaak op basis van een zzp-contract, wat betekent dat je zelf verantwoordelijk bent voor belastingen en premies. Toch biedt dit ook meer vrijheid en kun je zelf bepalen welke opdrachten je aanneemt. Als je op zoek bent naar een beroep waarbij je goed kunt verdienen en waarbij je met je handen kunt werken, dan is stukadoor zeker een optie om te overwegen.

Category: S