Wat verdient een Studentendienstverlener?

By | 31 maart, 2023

Als studentendienstverlener ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van medestudenten bij verschillende zaken. Denk hierbij aan het organiseren van evenementen, het geven van bijles en het bieden van administratieve ondersteuning. Maar wat verdient een studentendienstverlener eigenlijk in Nederland?

Werkzaamheden van een studentendienstverlener

Voordat we ingaan op het salaris van een studentendienstverlener, is het belangrijk om te weten wat voor werkzaamheden er bij dit beroep komen kijken. Als studentendienstverlener ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van medestudenten bij verschillende zaken. Dit kan variëren van het organiseren van evenementen tot het bieden van administratieve ondersteuning.

Een studentendienstverlener kan bijvoorbeeld helpen bij het organiseren van een introductieweek voor nieuwe studenten. Hierbij moet je denken aan het regelen van locaties, het opstellen van een programma en het werven van vrijwilligers. Ook kan een studentendienstverlener bijles geven aan medestudenten die moeite hebben met bepaalde vakken. Daarnaast kan een studentendienstverlener administratieve ondersteuning bieden, bijvoorbeeld bij het opstellen van een begroting of het bijhouden van de financiële administratie.

Wat verdient een studentendienstverlener?

Het salaris van een studentendienstverlener kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de werkgever een belangrijke rol bij het bepalen van het salaris. Daarnaast kan het salaris ook afhankelijk zijn van de ervaring en opleiding van de studentendienstverlener.

Gemiddeld verdient een studentendienstverlener tussen de €10,- en €15,- per uur. Dit komt neer op een maandsalaris van ongeveer €800,- tot €1200,- bij een werkweek van 16 uur. Het salaris kan echter ook hoger uitvallen, bijvoorbeeld als de studentendienstverlener meer ervaring heeft of een hogere opleiding heeft afgerond.

Het salaris van een studentendienstverlener kan ook afhankelijk zijn van de sector waarin hij of zij werkzaam is. Zo kan een studentendienstverlener die werkzaam is in de non-profitsector vaak rekenen op een lager salaris dan een studentendienstverlener die werkzaam is in de commerciële sector.

Conclusie

Als studentendienstverlener ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van medestudenten bij verschillende zaken. Dit kan variëren van het organiseren van evenementen tot het bieden van administratieve ondersteuning. Het salaris van een studentendienstverlener kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld verdient een studentendienstverlener tussen de €10,- en €15,- per uur. Het salaris kan echter ook hoger uitvallen, bijvoorbeeld als de studentendienstverlener meer ervaring heeft of een hogere opleiding heeft afgerond.

Category: S