Wat verdient een Sloper?

By | 31 maart, 2023

Als je op zoek bent naar een baan in de bouwsector, dan is het beroep van Sloper misschien wel iets voor jou. Maar wat verdient een Sloper eigenlijk in Nederland? In dit artikel gaan we dieper in op de salarissen van Slopers en wat voor werkzaamheden er bij dit beroep komen kijken.

Wat doet een Sloper?

Een Sloper is iemand die gebouwen en constructies afbreekt. Dit kan variëren van kleine sloopwerkzaamheden, zoals het verwijderen van een muur, tot grotere projecten, zoals het slopen van een heel gebouw. Slopers werken vaak in teamverband en maken gebruik van verschillende gereedschappen en machines, zoals sloophamers, graafmachines en bulldozers.

Naast het afbreken van gebouwen en constructies, zijn Slopers ook verantwoordelijk voor het sorteren en afvoeren van het sloopafval. Dit moet op een veilige en milieuvriendelijke manier gebeuren, zodat er geen schade wordt toegebracht aan het milieu.

Wat verdient een Sloper?

Het salaris van een Sloper kan variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. Over het algemeen verdient een Sloper tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. Dit komt neer op een netto salaris van ongeveer €1.400 tot €1.900 per maand.

Het salaris van een Sloper kan ook worden beïnvloed door de regio waarin hij of zij werkt. In de Randstad, waar de kosten van levensonderhoud hoger zijn, kan het salaris van een Sloper hoger zijn dan in andere delen van het land.

Wat zijn de carrièremogelijkheden voor een Sloper?

Als Sloper kun je doorgroeien naar een leidinggevende functie, zoals Voorman of Uitvoerder. In deze functies ben je verantwoordelijk voor het aansturen van een team van Slopers en het plannen en coördineren van sloopprojecten.

Daarnaast kun je als Sloper ook ervaring opdoen in andere bouwgerelateerde beroepen, zoals Timmerman of Metselaar. Dit kan je helpen om je vaardigheden en kennis te verbreden en je carrièremogelijkheden te vergroten.

Wat zijn de vereisten om Sloper te worden?

Om Sloper te worden, heb je geen specifieke opleiding nodig. Wel is het belangrijk dat je fysiek fit bent en geen hoogtevrees hebt. Daarnaast is het handig als je technisch inzicht hebt en goed kunt samenwerken in een team.

Er zijn verschillende cursussen en opleidingen die je kunt volgen om je kennis en vaardigheden als Sloper te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld een VCA-certificaat halen, wat aantoont dat je kennis hebt van veiligheid en gezondheid op de werkvloer.

Conclusie

Als Sloper kun je een goed salaris verdienen, afhankelijk van je ervaring, opleiding en werkgever. Het beroep van Sloper vereist fysieke fitheid en technisch inzicht, en biedt mogelijkheden om door te groeien naar leidinggevende functies of andere bouwgerelateerde beroepen.

Als je geïnteresseerd bent in een baan als Sloper, dan is het aan te raden om te kijken naar vacatures bij bouwbedrijven en sloopbedrijven. Daarnaast kun je ook contact opnemen met uitzendbureaus die gespecialiseerd zijn in de bouwsector.

Category: S