Wat verdient een SLB’er?

By | 31 maart, 2023

Een Studieloopbaanbegeleider (SLB’er) is een belangrijke schakel in het onderwijsproces. Hij of zij begeleidt studenten bij het maken van keuzes en het behalen van hun studie. Maar wat verdient een SLB’er eigenlijk in Nederland? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Werkzaamheden van een SLB’er

Een SLB’er is verantwoordelijk voor de begeleiding van studenten tijdens hun studie. Hij of zij helpt studenten bij het maken van keuzes, zoals het kiezen van een studierichting of het volgen van een minor. Daarnaast begeleidt de SLB’er studenten bij het behalen van hun studie, bijvoorbeeld door het geven van feedback op opdrachten en het begeleiden van afstudeerprojecten.

Ook is de SLB’er het eerste aanspreekpunt voor studenten bij problemen of vragen. Hij of zij kan studenten doorverwijzen naar de juiste persoon of instantie voor verdere hulp.

Salaris van een SLB’er

Het salaris van een SLB’er is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkervaring en het opleidingsniveau. Ook speelt de sector waarin de SLB’er werkzaam is een rol.

Over het algemeen verdient een SLB’er tussen de €2.500 en €3.500 bruto per maand. Dit is gebaseerd op een fulltime dienstverband van 36 tot 40 uur per week. Het salaris kan hoger uitvallen als de SLB’er meer werkervaring heeft of een hoger opleidingsniveau.

Daarnaast kan het salaris verschillen per sector. Zo verdienen SLB’ers in het hoger onderwijs over het algemeen meer dan SLB’ers in het middelbaar beroepsonderwijs.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris hebben SLB’ers ook recht op secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit zijn extra’s bovenop het salaris, zoals vakantiedagen, een eindejaarsuitkering en pensioenopbouw.

Het aantal vakantiedagen verschilt per werkgever, maar over het algemeen hebben SLB’ers recht op 25 tot 30 vakantiedagen per jaar. De eindejaarsuitkering is meestal een percentage van het jaarsalaris en wordt aan het einde van het jaar uitgekeerd.

Ook hebben SLB’ers recht op pensioenopbouw. Dit kan via een pensioenfonds of via een pensioenverzekering. De werkgever betaalt een deel van de premie en de SLB’er betaalt zelf ook een deel.

Conclusie

Een SLB’er verdient over het algemeen tussen de €2.500 en €3.500 bruto per maand. Dit is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkervaring en het opleidingsniveau. Daarnaast hebben SLB’ers recht op secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiedagen, een eindejaarsuitkering en pensioenopbouw.

Het beroep van SLB’er is belangrijk voor het onderwijsproces. Hij of zij begeleidt studenten bij het maken van keuzes en het behalen van hun studie. Het salaris van een SLB’er is dan ook passend bij de verantwoordelijkheden en taken die bij het beroep komen kijken.

Category: S