Wat verdient een Schoonmaker?

By | 31 maart, 2023

Als je op zoek bent naar een baan als schoonmaker, is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris. Het is immers een belangrijk onderdeel van je werk en kan invloed hebben op je keuze om wel of niet voor deze baan te gaan. In dit artikel gaan we dieper in op de vraag: wat verdient een schoonmaker in Nederland?

Werkzaamheden van een schoonmaker

Voordat we ingaan op het salaris van een schoonmaker, is het belangrijk om te weten wat voor werkzaamheden er bij dit beroep komen kijken. Een schoonmaker is verantwoordelijk voor het schoonmaken en onderhouden van verschillende ruimtes, zoals kantoren, scholen, ziekenhuizen en openbare gebouwen. Dit kan variëren van het stofzuigen van vloeren en het schoonmaken van toiletten tot het reinigen van ramen en het opruimen van afval.

Het werk van een schoonmaker is vaak fysiek zwaar en vereist een goede conditie. Daarnaast is het belangrijk dat je nauwkeurig en hygiënisch te werk gaat, zodat de ruimtes waar je werkt schoon en veilig zijn voor de gebruikers.

Salaris van een schoonmaker

Het salaris van een schoonmaker kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkgever, het aantal uren dat je werkt en je ervaring. Over het algemeen verdient een schoonmaker in Nederland tussen de €1.500 en €2.000 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur per week.

Het minimumloon voor een schoonmaker is vastgesteld op €10,80 bruto per uur voor werknemers van 21 jaar en ouder. Dit betekent dat je als schoonmaker minimaal €1.872 bruto per maand verdient op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Het minimumloon kan echter hoger zijn als je ouder bent dan 21 jaar en meer ervaring hebt.

Het salaris van een schoonmaker kan ook hoger zijn als je werkt voor een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf of als je werkt in een sector waarin de vraag naar schoonmakers hoog is, zoals de zorgsector. Daarnaast kan het salaris hoger zijn als je werkt in de avonduren, nachten of weekenden, omdat er dan vaak sprake is van toeslagen.

Conclusie

Als schoonmaker verdien je in Nederland tussen de €1.500 en €2.000 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Het minimumloon voor een schoonmaker is vastgesteld op €10,80 bruto per uur voor werknemers van 21 jaar en ouder. Het salaris kan hoger zijn als je werkt voor een gespecialiseerd schoonmaakbedrijf of als je werkt in een sector waarin de vraag naar schoonmakers hoog is. Daarnaast kan het salaris hoger zijn als je werkt in de avonduren, nachten of weekenden.

Het werk van een schoonmaker is fysiek zwaar en vereist een goede conditie. Daarnaast is het belangrijk dat je nauwkeurig en hygiënisch te werk gaat, zodat de ruimtes waar je werkt schoon en veilig zijn voor de gebruikers. Als je op zoek bent naar een baan als schoonmaker, is het belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua salaris en welke mogelijkheden er zijn om je salaris te verhogen.

Category: S