Wat verdient een Schooldecaan?

By | 31 maart, 2023

Als je geïnteresseerd bent in het beroep van Schooldecaan, dan vraag je je misschien af wat het salaris is dat je kunt verwachten. Het is belangrijk om te weten dat het salaris van een Schooldecaan afhankelijk is van verschillende factoren, zoals de ervaring, het type onderwijsinstelling en de regio waarin je werkt. In dit artikel zullen we je meer vertellen over het salaris van een Schooldecaan in Nederland en wat voor werkzaamheden er bij dit beroep komen kijken.

Wat is een Schooldecaan?

Een Schooldecaan is een professional die werkzaam is in het onderwijs en zich richt op de begeleiding van leerlingen en studenten. De Schooldecaan helpt leerlingen en studenten bij het maken van keuzes op het gebied van studie en loopbaan. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het kiezen van een vervolgopleiding, het vinden van een stage of het zoeken naar een baan na het afronden van de opleiding.

De Schooldecaan heeft een belangrijke rol in het onderwijs en werkt nauw samen met andere professionals, zoals docenten, mentoren en schoolleiders. Het is een uitdagende en afwisselende baan waarbij je veel contact hebt met leerlingen en studenten.

Wat zijn de werkzaamheden van een Schooldecaan?

De werkzaamheden van een Schooldecaan zijn divers en kunnen per onderwijsinstelling verschillen. Over het algemeen houdt een Schooldecaan zich bezig met de volgende taken:

  • Begeleiden van leerlingen en studenten bij het maken van keuzes op het gebied van studie en loopbaan
  • Organiseren van voorlichtingsbijeenkomsten over vervolgopleidingen en beroepen
  • Adviseren van leerlingen en studenten over studiekeuze en loopbaanmogelijkheden
  • Begeleiden van leerlingen en studenten bij het vinden van een stage of baan
  • Samenwerken met andere professionals in het onderwijs, zoals docenten, mentoren en schoolleiders

Wat verdient een Schooldecaan?

Het salaris van een Schooldecaan is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ervaring, het type onderwijsinstelling en de regio waarin je werkt. Over het algemeen verdient een Schooldecaan tussen de €2.500 en €4.500 bruto per maand.

Het salaris van een Schooldecaan kan hoger zijn als je meer ervaring hebt of als je werkt bij een grote onderwijsinstelling. Ook kan het salaris hoger zijn als je werkt in een regio waar de kosten van levensonderhoud hoger zijn.

Het is belangrijk om te weten dat het salaris van een Schooldecaan niet alleen afhankelijk is van de ervaring en het type onderwijsinstelling, maar ook van de CAO waar je onder valt. In het onderwijs zijn verschillende CAO’s van toepassing, zoals de CAO voor het Primair Onderwijs, de CAO voor het Voortgezet Onderwijs en de CAO voor het Hoger Beroepsonderwijs.

Conclusie

Als je geïnteresseerd bent in het beroep van Schooldecaan, dan is het belangrijk om te weten wat het salaris is dat je kunt verwachten. Het salaris van een Schooldecaan is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ervaring, het type onderwijsinstelling en de regio waarin je werkt. Over het algemeen verdient een Schooldecaan tussen de €2.500 en €4.500 bruto per maand.

Naast het salaris is het ook belangrijk om te weten wat voor werkzaamheden er bij het beroep van Schooldecaan komen kijken. Een Schooldecaan houdt zich bezig met de begeleiding van leerlingen en studenten bij het maken van keuzes op het gebied van studie en loopbaan. Het is een uitdagende en afwisselende baan waarbij je veel contact hebt met leerlingen en studenten.

Category: S