Wat verdient een Schaapherder?

By | 31 maart, 2023

Als je aan een schaapherder denkt, denk je waarschijnlijk aan iemand die de hele dag buiten in de natuur rondloopt en voor de schapen zorgt. Maar wat verdient een schaapherder eigenlijk in Nederland? En wat zijn de werkzaamheden die bij dit beroep komen kijken? In dit artikel geven we antwoord op deze vragen.

Werkzaamheden van een schaapherder

Een schaapherder is verantwoordelijk voor het hoeden en verzorgen van schapen. Dit betekent dat hij of zij de schapen naar de juiste weide moet brengen, ervoor moet zorgen dat ze genoeg te eten en te drinken hebben en dat ze gezond blijven. Daarnaast moet de schaapherder ook de schapen scheren en de lammeren verzorgen.

Het werk van een schaapherder is erg afwisselend en kan zowel binnen als buiten plaatsvinden. Zo kan het zijn dat de schaapherder de ene dag de schapen naar een andere weide moet brengen en de volgende dag bezig is met het verzorgen van de lammeren. Ook kan het zijn dat de schaapherder in de winterperiode binnen aan het werk is, bijvoorbeeld met het scheren van de schapen.

Wat verdient een schaapherder?

Het salaris van een schaapherder is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ervaring van de schaapherder en het aantal schapen dat hij of zij hoedt. Over het algemeen verdient een schaapherder tussen de €1.500 en €2.500 bruto per maand.

Het kan zijn dat een schaapherder in loondienst werkt bij een boerderij of een natuurorganisatie. In dat geval zal het salaris vaak conform de cao worden vastgesteld. Als zelfstandig ondernemer zal de schaapherder zelf zijn of haar tarieven moeten bepalen.

Het is belangrijk om te weten dat het werk van een schaapherder niet alleen om het geld draait. Veel schaapherders hebben een passie voor de natuur en het hoeden van schapen. Het werk kan dan ook als zeer bevredigend worden ervaren.

Conclusie

Een schaapherder verdient tussen de €1.500 en €2.500 bruto per maand, afhankelijk van verschillende factoren. Het werk van een schaapherder is afwisselend en kan zowel binnen als buiten plaatsvinden. Het is belangrijk om te weten dat het werk van een schaapherder niet alleen om het geld draait, maar ook om de passie voor de natuur en het hoeden van schapen.

Category: S