Wat verdient een Reisleider?

By | 31 maart, 2023

Als je van reizen houdt en graag met mensen werkt, dan is het beroep van reisleider misschien wel iets voor jou. Maar wat verdient een reisleider eigenlijk in Nederland? In dit artikel gaan we dieper in op de salarissen van reisleiders en wat voor werkzaamheden er bij het beroep komen kijken.

Wat doet een Reisleider?

Een reisleider is verantwoordelijk voor het begeleiden van groepen toeristen tijdens hun vakantie. Dit kan zowel in binnen- als buitenland zijn. De werkzaamheden van een reisleider zijn onder andere:

– Het ontvangen van de groep op de luchthaven of het treinstation
– Het geven van informatie over de bestemming en de bezienswaardigheden
– Het organiseren van excursies en activiteiten
– Het oplossen van problemen en klachten van de groep
– Het zorgen voor een veilige en comfortabele reis

Een reisleider moet dus niet alleen kennis hebben van de bestemming, maar ook goed kunnen communiceren en problemen kunnen oplossen.

Wat verdient een Reisleider?

Het salaris van een reisleider kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals ervaring, opleiding, werkgever en bestemming. Over het algemeen verdient een reisleider tussen de €1.500 en €2.500 bruto per maand. Dit is exclusief eventuele bonussen en toeslagen.

Het salaris van een reisleider is vaak niet erg hoog, maar daar staat tegenover dat je wel veel vrijheid en afwisseling hebt in je werk. Bovendien worden veel kosten zoals accommodatie en maaltijden vaak vergoed door de werkgever.

Welke opleiding heb je nodig?

Er is geen specifieke opleiding vereist om reisleider te worden, maar het is wel belangrijk om kennis te hebben van de bestemming en de cultuur. Veel reisorganisaties vragen daarom om een opleiding in toerisme of een gerelateerd vakgebied. Daarnaast is het belangrijk om goede communicatieve vaardigheden te hebben en stressbestendig te zijn.

Waar kun je als Reisleider werken?

Als reisleider kun je werken bij verschillende soorten reisorganisaties, zoals touroperators, reisbureaus en cruisebedrijven. Ook kun je als zelfstandig reisleider aan de slag gaan en je eigen reizen organiseren. Het is wel belangrijk om te weten dat het beroep van reisleider vaak seizoensgebonden is en dat je dus niet het hele jaar door werk hebt.

Conclusie

Als reisleider verdien je over het algemeen tussen de €1.500 en €2.500 bruto per maand. Dit is niet erg hoog, maar daar staat tegenover dat je wel veel vrijheid en afwisseling hebt in je werk. Er is geen specifieke opleiding vereist om reisleider te worden, maar het is wel belangrijk om kennis te hebben van de bestemming en goede communicatieve vaardigheden te hebben. Als reisleider kun je werken bij verschillende soorten reisorganisaties en ook als zelfstandig reisleider aan de slag gaan. Het beroep van reisleider is vaak seizoensgebonden en je hebt dus niet het hele jaar door werk.

Category: R