Wat verdient een Praktijkopleider?

By | 31 maart, 2023

Als Praktijkopleider ben je verantwoordelijk voor het begeleiden en opleiden van leerlingen en stagiaires in een bedrijf. Maar wat verdient een Praktijkopleider eigenlijk in Nederland? In dit artikel gaan we dieper in op het salaris van een Praktijkopleider en de werkzaamheden die bij dit beroep komen kijken.

Werkzaamheden van een Praktijkopleider

Een Praktijkopleider is verantwoordelijk voor het begeleiden en opleiden van leerlingen en stagiaires in een bedrijf. Dit kan bijvoorbeeld zijn in de zorg, techniek, horeca of bouw. De Praktijkopleider zorgt ervoor dat de leerlingen en stagiaires de juiste kennis en vaardigheden opdoen om later zelfstandig aan de slag te kunnen gaan in het vakgebied.

De werkzaamheden van een Praktijkopleider bestaan onder andere uit het opstellen van leerplannen, het begeleiden van leerlingen en stagiaires op de werkvloer, het geven van feedback en het evalueren van de voortgang van de leerlingen en stagiaires. Daarnaast onderhoudt de Praktijkopleider contact met de opleidingsinstituten en zorgt hij of zij voor een goede samenwerking tussen het bedrijf en de opleiding.

Salaris van een Praktijkopleider

Het salaris van een Praktijkopleider is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de sector waarin hij of zij werkzaam is, het aantal jaren werkervaring en het opleidingsniveau. Over het algemeen verdient een Praktijkopleider tussen de €2.500 en €3.500 bruto per maand.

Het salaris van een Praktijkopleider kan ook afhankelijk zijn van de CAO waaronder het bedrijf valt. Zo valt een Praktijkopleider in de zorg onder de CAO Ziekenhuizen en verdient hij of zij tussen de €2.500 en €3.800 bruto per maand. In de bouw valt een Praktijkopleider onder de CAO Bouw & Infra en verdient hij of zij tussen de €2.500 en €3.900 bruto per maand.

Het is ook mogelijk om als zelfstandig Praktijkopleider aan de slag te gaan. In dat geval bepaal je zelf je tarief en kan het salaris hoger uitvallen dan wanneer je in loondienst werkt. Het is echter wel belangrijk om rekening te houden met de kosten die je als zelfstandige hebt, zoals verzekeringen en pensioenopbouw.

Conclusie

Een Praktijkopleider is verantwoordelijk voor het begeleiden en opleiden van leerlingen en stagiaires in een bedrijf. Het salaris van een Praktijkopleider is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de sector waarin hij of zij werkzaam is, het aantal jaren werkervaring en het opleidingsniveau. Over het algemeen verdient een Praktijkopleider tussen de €2.500 en €3.500 bruto per maand. Het is ook mogelijk om als zelfstandig Praktijkopleider aan de slag te gaan, maar dan moet je wel rekening houden met extra kosten.

Category: P