Wat verdient een Orthopedagoog?

By | 31 maart, 2023

Als je geïnteresseerd bent in het beroep van Orthopedagoog, dan vraag je je waarschijnlijk af wat je kunt verdienen in deze functie. Het salaris van een Orthopedagoog is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkervaring, het type werkgever en de regio waarin je werkt. In dit artikel zullen we je meer vertellen over het salaris van een Orthopedagoog in Nederland en wat voor werkzaamheden er bij dit beroep komen kijken.

Wat doet een Orthopedagoog?

Een Orthopedagoog is een specialist op het gebied van opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het is de taak van een Orthopedagoog om kinderen en jongeren te helpen bij het overwinnen van problemen die hun ontwikkeling belemmeren. Dit kan bijvoorbeeld gaan om leerproblemen, gedragsproblemen of emotionele problemen. Een Orthopedagoog werkt vaak in een multidisciplinair team, waarbij samengewerkt wordt met andere specialisten zoals psychologen, psychiaters en maatschappelijk werkers.

De werkzaamheden van een Orthopedagoog bestaan onder andere uit het uitvoeren van diagnostisch onderzoek, het opstellen van behandelplannen en het begeleiden van kinderen en jongeren en hun ouders. Daarnaast kan een Orthopedagoog ook betrokken zijn bij het ontwikkelen van beleid op het gebied van jeugdzorg en onderwijs.

Wat verdient een Orthopedagoog?

Het salaris van een Orthopedagoog is afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de werkervaring een belangrijke rol bij het bepalen van het salaris. Een beginnend Orthopedagoog verdient gemiddeld tussen de €2.500 en €3.000 bruto per maand. Naarmate je meer werkervaring opdoet, kan het salaris oplopen tot €4.500 bruto per maand.

Daarnaast is het type werkgever van invloed op het salaris. Een Orthopedagoog die in dienst is bij een zorginstelling of een onderwijsinstelling verdient gemiddeld tussen de €2.500 en €3.500 bruto per maand. Een Orthopedagoog die als zelfstandige werkt, kan meer verdienen. Het uurtarief van een zelfstandige Orthopedagoog ligt gemiddeld tussen de €70 en €100 per uur.

Ook de regio waarin je werkt kan van invloed zijn op het salaris. In de Randstad verdient een Orthopedagoog gemiddeld meer dan in andere delen van Nederland. Het verschil kan oplopen tot enkele honderden euro’s per maand.

Conclusie

Een Orthopedagoog is een specialist op het gebied van opvoeding en ontwikkeling van kinderen en jongeren. Het is de taak van een Orthopedagoog om kinderen en jongeren te helpen bij het overwinnen van problemen die hun ontwikkeling belemmeren. Het salaris van een Orthopedagoog is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkervaring, het type werkgever en de regio waarin je werkt. Een beginnend Orthopedagoog verdient gemiddeld tussen de €2.500 en €3.000 bruto per maand, terwijl een ervaren Orthopedagoog tot €4.500 bruto per maand kan verdienen. Een zelfstandige Orthopedagoog kan meer verdienen dan een Orthopedagoog in loondienst. Het uurtarief van een zelfstandige Orthopedagoog ligt gemiddeld tussen de €70 en €100 per uur.

Category: O