Wat verdient een Model?

By | 31 maart, 2023

Als je denkt aan modellen, denk je waarschijnlijk aan de prachtige mensen die op de catwalk lopen of in tijdschriften staan. Maar wat verdient een model eigenlijk? En hoeveel kan je verwachten te verdienen als je in Nederland als model aan de slag gaat? In dit artikel gaan we dieper in op deze vragen en geven we je een idee van wat je kunt verwachten als je als model aan de slag gaat.

Wat doet een model?

Voordat we ingaan op de verdiensten van een model, is het belangrijk om te weten wat een model precies doet. Modellenwerk is een breed begrip en omvat verschillende soorten werkzaamheden. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

– Catwalk modellen: deze modellen lopen op de catwalk tijdens modeshows en presenteren de nieuwste collecties van ontwerpers.
– Fotomodellen: deze modellen worden ingehuurd voor fotoshoots voor tijdschriften, reclamecampagnes en andere commerciële doeleinden.
– Promomodellen: deze modellen worden ingezet om producten te promoten tijdens evenementen en beurzen.
– Body doubles: deze modellen worden ingehuurd om bepaalde lichaamsdelen te laten zien, zoals handen of voeten.

Het werk van een model kan dus erg divers zijn en vereist vaak een specifieke look of uitstraling. Het is belangrijk om te weten dat modellenwerk niet alleen draait om uiterlijk, maar ook om professionaliteit en het vermogen om te werken in een team.

Wat verdient een model in Nederland?

Nu we weten wat een model doet, is het tijd om te kijken naar de verdiensten. Het salaris van een model kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, type werk en opdrachtgever. Over het algemeen geldt dat beginnende modellen minder verdienen dan ervaren modellen.

Als we kijken naar het gemiddelde salaris van een model in Nederland, dan kunnen we stellen dat dit tussen de €50 en €150 per uur ligt. Dit is echter een ruwe schatting en het kan dus zijn dat je als model meer of minder verdient dan dit bedrag. Het is ook belangrijk om te weten dat modellen vaak niet fulltime werken en dat het salaris dus afhankelijk is van het aantal opdrachten dat je krijgt.

Andere verdiensten

Naast het salaris dat je verdient als model, zijn er ook andere manieren om geld te verdienen in deze branche. Zo kan het zijn dat je als model wordt gevraagd om producten te promoten op je social media kanalen. Hierbij kan je denken aan het plaatsen van een foto van een bepaald product op Instagram of het maken van een video voor YouTube. Voor deze promotieactiviteiten kan je als model extra geld verdienen.

Daarnaast kan het zijn dat je als model wordt gevraagd om te acteren in commercials of films. Ook hierbij kan je extra geld verdienen bovenop je reguliere salaris als model.

Conclusie

Als model kan je dus een aardig salaris verdienen, maar het is belangrijk om te weten dat dit sterk kan variëren. Het is ook belangrijk om te weten dat modellenwerk niet alleen draait om uiterlijk, maar ook om professionaliteit en het vermogen om te werken in een team. Als je als model aan de slag wilt gaan, is het dus belangrijk om te investeren in jezelf en je vaardigheden. Zo vergroot je niet alleen je kansen op opdrachten, maar ook je verdiensten als model.

Category: M