Wat verdient een Milieudeskundige?

By | 31 maart, 2023

Als je geïnteresseerd bent in het milieu en graag een bijdrage wilt leveren aan een duurzame toekomst, dan is het beroep van Milieudeskundige wellicht iets voor jou. Maar wat verdient een Milieudeskundige eigenlijk in Nederland? In dit artikel gaan we dieper in op de salarissen van Milieudeskundigen en de werkzaamheden die bij dit beroep komen kijken.

Wat doet een Milieudeskundige?

Een Milieudeskundige houdt zich bezig met het onderzoeken en verbeteren van de kwaliteit van het milieu. Dit kan op verschillende gebieden zijn, zoals lucht, water, bodem en geluid. Een Milieudeskundige kan bijvoorbeeld werken voor een gemeente, provincie, adviesbureau of een bedrijf dat zich bezighoudt met milieuvraagstukken.

De werkzaamheden van een Milieudeskundige kunnen erg divers zijn. Zo kan hij of zij bijvoorbeeld onderzoek doen naar de effecten van een bepaalde industrie op het milieu, adviseren over duurzame oplossingen of het opstellen van milieurapportages. Ook kan een Milieudeskundige betrokken zijn bij vergunningaanvragen en het toezicht houden op de naleving van milieuregels.

Wat verdient een Milieudeskundige?

Het salaris van een Milieudeskundige kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals opleiding, werkervaring en werkgever. Over het algemeen verdient een Milieudeskundige tussen de €2.500 en €4.500 bruto per maand.

Een Milieudeskundige met een afgeronde HBO-opleiding verdient gemiddeld tussen de €2.500 en €3.500 bruto per maand. Met een WO-opleiding kan het salaris oplopen tot €4.500 bruto per maand. Werkervaring speelt ook een belangrijke rol bij het bepalen van het salaris. Zo kan een Milieudeskundige met enkele jaren werkervaring al snel meer verdienen dan iemand die net begint.

Daarnaast kan het type werkgever ook invloed hebben op het salaris. Zo verdient een Milieudeskundige bij de overheid over het algemeen minder dan iemand die bij een adviesbureau of bedrijf werkt. Ook kan het hebben van een specialisatie, zoals bijvoorbeeld op het gebied van duurzame energie, leiden tot een hoger salaris.

Conclusie

Een Milieudeskundige is een belangrijke schakel in het verbeteren van de kwaliteit van het milieu. Het salaris van een Milieudeskundige kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals opleiding, werkervaring en werkgever. Over het algemeen verdient een Milieudeskundige tussen de €2.500 en €4.500 bruto per maand. Als je geïnteresseerd bent in dit beroep, is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden en salarissen bij verschillende werkgevers en specialisaties.

Category: M