Wat verdient een Lasser?

By | 31 maart, 2023

Als je geïnteresseerd bent in het beroep van lasser, dan vraag je je waarschijnlijk af wat je kunt verdienen. Het salaris van een lasser hangt af van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. In dit artikel zullen we kijken naar het gemiddelde salaris van een lasser in Nederland en welke werkzaamheden er bij het beroep komen kijken.

Werkzaamheden van een lasser

Een lasser is iemand die metalen onderdelen aan elkaar verbindt door middel van lassen. Dit kan handmatig gebeuren, maar ook met behulp van machines. Lassen is een belangrijk onderdeel van de metaalindustrie en wordt gebruikt in verschillende sectoren, zoals de scheepsbouw, de auto-industrie en de bouw.

Een lasser moet nauwkeurig kunnen werken en kennis hebben van verschillende lastechnieken en materialen. Daarnaast moet hij of zij veiligheidsvoorschriften in acht nemen en beschermende kleding dragen tijdens het lassen.

Salaris van een lasser

Het salaris van een lasser hangt af van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. Over het algemeen verdient een lasser tussen de €1.800 en €3.500 bruto per maand. Dit komt neer op een gemiddeld salaris van €2.500 bruto per maand.

Een beginnend lasser verdient vaak minder dan een ervaren lasser. Het salaris kan ook verschillen per regio en per sector. Zo verdient een lasser in de scheepsbouw vaak meer dan een lasser in de bouw.

Opleiding en ervaring

Om als lasser aan de slag te gaan, heb je meestal een opleiding nodig. Er zijn verschillende opleidingen op mbo-niveau die opleiden tot lasser, zoals de opleidingen MIG/MAG-lasser, TIG-lasser en BMBE-lasser. Deze opleidingen duren meestal tussen de 1 en 3 jaar.

Naast een opleiding is ervaring ook belangrijk voor een lasser. Een ervaren lasser kan vaak meer verdienen dan een beginnend lasser. Ervaring kun je opdoen door bijvoorbeeld stages te lopen of door te werken als assistent-lasser.

Werkgever

Het salaris van een lasser kan ook verschillen per werkgever. Zo kan een lasser die in dienst is bij een groot bedrijf vaak meer verdienen dan een lasser die bij een klein bedrijf werkt. Ook kan het salaris verschillen per cao. In sommige cao’s zijn hogere salarissen opgenomen voor lassers.

Conclusie

Het salaris van een lasser hangt af van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. Over het algemeen verdient een lasser tussen de €1.800 en €3.500 bruto per maand. Dit komt neer op een gemiddeld salaris van €2.500 bruto per maand. Een lasser moet nauwkeurig kunnen werken en kennis hebben van verschillende lastechnieken en materialen. Daarnaast moet hij of zij veiligheidsvoorschriften in acht nemen en beschermende kleding dragen tijdens het lassen. Als je geïnteresseerd bent in het beroep van lasser, is het belangrijk om een opleiding te volgen en ervaring op te doen.

Category: L