Wat verdient een Kelner?

By | 31 maart, 2023

Als je op zoek bent naar een baan in de horeca, dan is de kans groot dat je als kelner aan de slag gaat. Maar wat verdient een kelner eigenlijk in Nederland? In dit artikel gaan we dieper in op de salarissen van kelners en wat voor werkzaamheden er bij het beroep komen kijken.

Wat doet een kelner?

Een kelner is verantwoordelijk voor het bedienen van gasten in een restaurant, café of andere horecagelegenheid. Dit betekent dat je bestellingen opneemt, drankjes serveert en gerechten uitserveert. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het afruimen van tafels en het schoonhouden van de werkplek.

Een kelner moet niet alleen goed kunnen communiceren met gasten, maar ook met collega’s in de keuken en achter de bar. Het is belangrijk dat je snel kunt schakelen en goed kunt samenwerken.

Wat verdient een kelner?

Het salaris van een kelner is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en de werkgever. Over het algemeen verdient een kelner tussen de €1.500 en €2.500 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Daarnaast zijn er ook nog andere factoren die het salaris kunnen beïnvloeden, zoals fooien en bonussen. In sommige gevallen kan een kelner ook een deel van de omzet krijgen als bonus.

Het is belangrijk om te weten dat het salaris van een kelner niet alleen afhankelijk is van het aantal uren dat je werkt, maar ook van de drukte in de horecagelegenheid. In drukke periodes, zoals tijdens de feestdagen of in de zomer, kan het salaris van een kelner hoger uitvallen door de hogere omzet.

Welke opleiding heb je nodig om kelner te worden?

Er is geen specifieke opleiding nodig om kelner te worden. Wel is het belangrijk dat je goede communicatieve vaardigheden hebt en snel kunt schakelen. Daarnaast is het handig als je ervaring hebt in de horeca.

Er zijn wel verschillende opleidingen en cursussen die je kunt volgen om je kennis en vaardigheden te verbeteren. Zo kun je bijvoorbeeld een opleiding tot gastheer/gastvrouw volgen of een cursus wijnkennis doen.

Conclusie

Als kelner verdien je tussen de €1.500 en €2.500 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Het salaris kan echter hoger uitvallen door fooien en bonussen. Er is geen specifieke opleiding nodig om kelner te worden, maar het is wel belangrijk dat je goede communicatieve vaardigheden hebt en snel kunt schakelen. Er zijn verschillende opleidingen en cursussen die je kunt volgen om je kennis en vaardigheden te verbeteren.

Category: K