Wat verdient een Installateur?

By | 31 maart, 2023

Als je geïnteresseerd bent in het beroep van installateur, dan vraag je je waarschijnlijk af wat je kunt verdienen in deze functie. Het salaris van een installateur kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. In dit artikel zullen we je meer vertellen over het salaris van een installateur in Nederland en wat voor werkzaamheden er bij dit beroep komen kijken.

Wat doet een installateur?

Een installateur is verantwoordelijk voor het installeren, onderhouden en repareren van verschillende soorten installaties. Dit kan variëren van elektrische installaties tot verwarmings- en koelsystemen. Installateurs werken vaak in de bouwsector, maar kunnen ook werkzaam zijn in de industrie of bij particulieren thuis.

De werkzaamheden van een installateur kunnen onder andere bestaan uit:

– Het installeren van elektrische systemen, zoals verlichting, stopcontacten en schakelaars
– Het installeren van verwarmings- en koelsystemen, zoals cv-ketels, airconditioning en warmtepompen
– Het installeren van sanitair, zoals toiletten, douches en wastafels
– Het onderhouden en repareren van installaties
– Het oplossen van storingen en problemen met installaties
– Het adviseren van klanten over de beste oplossingen voor hun installatieproblemen

Wat verdient een installateur?

Het salaris van een installateur kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan het salaris hoger zijn voor installateurs met meer ervaring of een hogere opleiding. Ook kan het salaris verschillen per werkgever en per regio in Nederland.

Over het algemeen verdient een installateur in Nederland tussen de €1.800 en €3.500 bruto per maand. Dit is een gemiddeld salaris en kan hoger of lager uitvallen afhankelijk van de eerder genoemde factoren.

Ervaring en opleiding

Zoals eerder genoemd kan het salaris van een installateur hoger uitvallen als hij of zij meer ervaring heeft. Een beginnend installateur zal vaak een lager salaris verdienen dan iemand met jarenlange ervaring in het vak.

Ook een hogere opleiding kan leiden tot een hoger salaris. Installateurs met een mbo-opleiding verdienen over het algemeen minder dan installateurs met een hbo-opleiding. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in een hogere opleiding als je als installateur meer wilt verdienen.

Werkgever en regio

Het salaris van een installateur kan ook verschillen per werkgever. Zo kan een installateur die werkzaam is bij een groot installatiebedrijf vaak meer verdienen dan iemand die bij een klein bedrijf werkt. Ook kan het salaris verschillen per regio in Nederland. In de Randstad liggen de salarissen over het algemeen hoger dan in andere delen van het land.

Conclusie

Als installateur kun je in Nederland een gemiddeld salaris verdienen tussen de €1.800 en €3.500 bruto per maand. Dit salaris kan hoger uitvallen afhankelijk van factoren zoals ervaring, opleiding, werkgever en regio. Het is dus zeker de moeite waard om te investeren in een hogere opleiding en ervaring op te doen in het vak om zo meer te kunnen verdienen als installateur.

Category: I