Wat verdient een Helpende verzorgende?

By | 31 maart, 2023

Als Helpende verzorgende ben je werkzaam in de zorgsector en draag je zorg voor mensen die hulp nodig hebben bij dagelijkse activiteiten. Dit kan variëren van ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen tot mensen met een beperking die hulp nodig hebben bij het uitvoeren van dagelijkse activiteiten. Maar wat verdient een Helpende verzorgende eigenlijk in Nederland?

Werkzaamheden van een Helpende verzorgende

Een Helpende verzorgende is verantwoordelijk voor het ondersteunen van mensen bij dagelijkse activiteiten. Dit kan variëren van het helpen bij het opstaan en aankleden tot het ondersteunen bij het eten en drinken. Daarnaast is een Helpende verzorgende ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van huishoudelijke taken, zoals het schoonmaken van de woning en het doen van boodschappen.

Een Helpende verzorgende werkt vaak in teamverband en werkt nauw samen met andere zorgverleners, zoals verpleegkundigen en artsen. Het is belangrijk dat een Helpende verzorgende goed kan communiceren en samenwerken met anderen.

Wat verdient een Helpende verzorgende?

Het salaris van een Helpende verzorgende is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkervaring, het opleidingsniveau en de werkgever. Over het algemeen verdient een Helpende verzorgende tussen de €1.700 en €2.300 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Het salaris van een Helpende verzorgende kan ook worden beïnvloed door de CAO waar de werkgever onder valt. Zo valt een Helpende verzorgende die werkzaam is in de thuiszorg onder de CAO VVT (Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg) en verdient deze gemiddeld tussen de €1.700 en €2.200 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Een Helpende verzorgende die werkzaam is in een ziekenhuis of verpleeghuis valt onder de CAO Ziekenhuizen en verdient gemiddeld tussen de €1.800 en €2.300 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Doorgroeimogelijkheden

Als Helpende verzorgende zijn er verschillende mogelijkheden om door te groeien binnen de zorgsector. Zo kan een Helpende verzorgende ervoor kiezen om een opleiding te volgen tot Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) of Verpleegkundige. Hierdoor kan het salaris van een Helpende verzorgende aanzienlijk stijgen.

Daarnaast zijn er ook mogelijkheden om door te groeien naar een leidinggevende functie, zoals Teamleider of Zorgcoördinator. Hierbij is het belangrijk dat een Helpende verzorgende beschikt over goede communicatieve vaardigheden en leidinggevende capaciteiten.

Conclusie

Een Helpende verzorgende is werkzaam in de zorgsector en draagt zorg voor mensen die hulp nodig hebben bij dagelijkse activiteiten. Het salaris van een Helpende verzorgende is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkervaring, het opleidingsniveau en de werkgever. Over het algemeen verdient een Helpende verzorgende tussen de €1.700 en €2.300 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Als Helpende verzorgende zijn er verschillende mogelijkheden om door te groeien binnen de zorgsector, zoals het volgen van een opleiding tot Verzorgende IG of Verpleegkundige of het doorgroeien naar een leidinggevende functie. Het is belangrijk dat een Helpende verzorgende beschikt over goede communicatieve vaardigheden en leidinggevende capaciteiten om door te kunnen groeien binnen de zorgsector.

Category: H