Wat verdient een Helpende verzorgende plus?

By | 31 maart, 2023

Als Helpende verzorgende plus ben je werkzaam in de zorgsector en draag je zorg voor mensen die hulp nodig hebben bij dagelijkse activiteiten. Dit kan variëren van ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen tot mensen met een beperking die ondersteuning nodig hebben bij het uitvoeren van dagelijkse taken. Maar wat verdient een Helpende verzorgende plus eigenlijk in Nederland?

Werkzaamheden van een Helpende verzorgende plus

Voordat we ingaan op het salaris van een Helpende verzorgende plus, is het belangrijk om te weten wat voor werkzaamheden er bij dit beroep komen kijken. Als Helpende verzorgende plus ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van cliënten bij dagelijkse activiteiten. Dit kan variëren van het helpen bij het opstaan en aankleden tot het ondersteunen bij het eten en drinken. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen, zoals het toedienen van medicatie en het verzorgen van wonden.

Een belangrijk onderdeel van het werk van een Helpende verzorgende plus is het bieden van emotionele ondersteuning aan cliënten. Veel cliënten hebben behoefte aan een luisterend oor en een praatje. Het is daarom belangrijk dat je als Helpende verzorgende plus goed kunt communiceren en empathisch bent.

Salaris van een Helpende verzorgende plus

Het salaris van een Helpende verzorgende plus is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkgever, het aantal jaren werkervaring en het aantal uren dat je werkt. Over het algemeen verdient een Helpende verzorgende plus tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Het salaris van een Helpende verzorgende plus kan echter ook hoger uitvallen, afhankelijk van de werkgever en het aantal jaren werkervaring. Zo kan het salaris van een Helpende verzorgende plus bij een grote zorginstelling hoger liggen dan bij een kleinere zorginstelling. Daarnaast kan het salaris stijgen naarmate je meer werkervaring hebt opgedaan.

Arbeidsvoorwaarden van een Helpende verzorgende plus

Naast het salaris zijn er ook andere arbeidsvoorwaarden waar je als Helpende verzorgende plus rekening mee moet houden. Zo heb je recht op vakantiedagen, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Daarnaast zijn er vaak mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen door middel van scholing en trainingen.

Een ander belangrijk aspect van de arbeidsvoorwaarden is de werktijden. Als Helpende verzorgende plus werk je vaak onregelmatige diensten, waaronder avond- en weekenddiensten. Dit kan soms zwaar zijn, maar het biedt ook flexibiliteit en de mogelijkheid om je werk te combineren met andere verplichtingen.

Conclusie

Als Helpende verzorgende plus draag je zorg voor mensen die hulp nodig hebben bij dagelijkse activiteiten. Het salaris van een Helpende verzorgende plus ligt tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband, maar kan hoger uitvallen afhankelijk van de werkgever en het aantal jaren werkervaring. Naast het salaris zijn er ook andere arbeidsvoorwaarden waar je rekening mee moet houden, zoals vakantiedagen, vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Het werken als Helpende verzorgende plus kan soms zwaar zijn vanwege de onregelmatige diensten, maar biedt ook flexibiliteit en de mogelijkheid om je werk te combineren met andere verplichtingen.

Category: H