Wat verdient een Gevangenbewaarder?

By | 31 maart, 2023

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als gevangenbewaarder, dan vraag je je waarschijnlijk af wat het salaris is. Het is belangrijk om te weten wat je kunt verwachten qua inkomen voordat je een beslissing neemt over je toekomstige carrière. In dit artikel zullen we bespreken wat een gevangenbewaarder verdient in Nederland en wat voor werkzaamheden er bij het beroep komen kijken.

Wat is een gevangenbewaarder?

Een gevangenbewaarder is een persoon die verantwoordelijk is voor het bewaken van gevangenen in een gevangenis of detentiecentrum. Ze zorgen ervoor dat de gevangenen veilig zijn en dat ze zich aan de regels houden. Daarnaast zijn ze verantwoordelijk voor het handhaven van de orde en veiligheid in de gevangenis.

Het werk van een gevangenbewaarder kan zwaar en stressvol zijn. Ze moeten altijd alert zijn en snel kunnen reageren in geval van een noodsituatie. Daarnaast moeten ze ook in staat zijn om goed te communiceren met de gevangenen en andere medewerkers in de gevangenis.

Wat verdient een gevangenbewaarder in Nederland?

Het salaris van een gevangenbewaarder in Nederland is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en de locatie van de gevangenis. Over het algemeen verdient een gevangenbewaarder tussen de €1.800 en €3.000 bruto per maand.

Het salaris van een gevangenbewaarder kan ook worden beïnvloed door de CAO (Collectieve Arbeidsovereenkomst) die van toepassing is op de gevangenis waarin ze werken. De CAO bepaalt de arbeidsvoorwaarden, zoals het salaris, de werktijden en de vakantiedagen.

Wat zijn de werkzaamheden van een gevangenbewaarder?

De werkzaamheden van een gevangenbewaarder zijn divers en kunnen variëren afhankelijk van de gevangenis waarin ze werken. Enkele van de belangrijkste taken van een gevangenbewaarder zijn:

– Bewaken van gevangenen: Een gevangenbewaarder moet ervoor zorgen dat de gevangenen veilig zijn en dat ze zich aan de regels houden. Ze moeten ook in staat zijn om snel te reageren in geval van een noodsituatie.

– Handhaven van de orde en veiligheid: Een gevangenbewaarder moet ervoor zorgen dat de gevangenis veilig is voor zowel de gevangenen als het personeel. Ze moeten in staat zijn om conflicten op te lossen en de orde te handhaven.

– Controleren van bezoekers: Een gevangenbewaarder moet ervoor zorgen dat bezoekers zich aan de regels houden en geen verboden voorwerpen meenemen naar de gevangenis.

– Rapporteren van incidenten: Een gevangenbewaarder moet alle incidenten rapporteren die zich voordoen in de gevangenis, zoals vechtpartijen of ontsnappingspogingen.

– Begeleiden van gevangenen: Een gevangenbewaarder kan ook verantwoordelijk zijn voor het begeleiden van gevangenen naar afspraken buiten de gevangenis, zoals een bezoek aan de dokter of de rechtbank.

Conclusie

Een carrière als gevangenbewaarder kan een uitdagende en lonende keuze zijn. Het salaris van een gevangenbewaarder in Nederland varieert tussen de €1.800 en €3.000 bruto per maand, afhankelijk van verschillende factoren. De werkzaamheden van een gevangenbewaarder zijn divers en kunnen variëren afhankelijk van de gevangenis waarin ze werken. Als je geïnteresseerd bent in een carrière als gevangenbewaarder, is het belangrijk om je goed te informeren over de vereisten en de arbeidsvoorwaarden voordat je een beslissing neemt.

Category: G