Wat verdient een Dierenverzorger?

By | 31 maart, 2023

Als je van dieren houdt en graag met ze werkt, dan is het beroep van dierenverzorger wellicht iets voor jou. Maar wat verdient een dierenverzorger eigenlijk in Nederland? In dit artikel gaan we dieper in op de salarissen van dierenverzorgers en wat voor werkzaamheden er bij dit beroep komen kijken.

Wat doet een Dierenverzorger?

Een dierenverzorger is verantwoordelijk voor het verzorgen en voeden van dieren in bijvoorbeeld dierentuinen, kinderboerderijen, asielen en opvangcentra. Daarnaast houdt een dierenverzorger zich bezig met het schoonmaken van de verblijven en het controleren van de gezondheid van de dieren. Ook kan het voorkomen dat een dierenverzorger meehelpt bij het trainen van de dieren of het geven van voorlichting aan bezoekers.

Wat verdient een Dierenverzorger?

Het salaris van een dierenverzorger kan variëren afhankelijk van de werkgever, de ervaring en de opleiding van de dierenverzorger. Over het algemeen verdient een dierenverzorger tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. Dit komt neer op een netto salaris van ongeveer €1.400 tot €1.900 per maand.

Het salaris van een dierenverzorger kan hoger uitvallen als er sprake is van onregelmatige werktijden, zoals in het geval van nachtdiensten of weekenddiensten. Ook kan het salaris hoger uitvallen als de dierenverzorger een leidinggevende functie heeft binnen het bedrijf.

Welke opleiding heb je nodig om Dierenverzorger te worden?

Om als dierenverzorger aan de slag te gaan, is het niet altijd noodzakelijk om een specifieke opleiding te hebben gevolgd. Wel is het belangrijk dat je affiniteit hebt met dieren en dat je bereid bent om hard te werken. Daarnaast is het handig als je beschikt over goede communicatieve vaardigheden, omdat je als dierenverzorger ook veel contact hebt met bezoekers.

Er zijn echter wel opleidingen die je kunt volgen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de opleiding Dierverzorging op MBO-niveau. Deze opleiding duurt over het algemeen vier jaar en leert je alles over het verzorgen van verschillende soorten dieren. Ook kun je kiezen voor een HBO-opleiding, zoals Diermanagement of Diergeneeskunde.

Conclusie

Als dierenverzorger verdien je over het algemeen tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. Dit komt neer op een netto salaris van ongeveer €1.400 tot €1.900 per maand. Het salaris kan hoger uitvallen als er sprake is van onregelmatige werktijden of als de dierenverzorger een leidinggevende functie heeft binnen het bedrijf.

Om als dierenverzorger aan de slag te gaan, is het niet altijd noodzakelijk om een specifieke opleiding te hebben gevolgd. Wel is het belangrijk dat je affiniteit hebt met dieren en dat je bereid bent om hard te werken. Er zijn echter wel opleidingen die je kunt volgen om je kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Als je van dieren houdt en graag met ze werkt, dan is het beroep van dierenverzorger wellicht iets voor jou. Het is een dankbaar beroep waarbij je dagelijks in contact komt met verschillende soorten dieren en waarbij je een belangrijke rol speelt in hun verzorging en welzijn.

Category: D