Wat verdient een Decorschilder?

By | 31 maart, 2023

Een Decorschilder is een vakman die zich bezighoudt met het beschilderen van decors voor theater, film, televisie en evenementen. Het is een creatief beroep waarbij de schilder zijn of haar artistieke talenten kan laten zien. Maar wat verdient een Decorschilder eigenlijk in Nederland? In dit artikel gaan we daar dieper op in.

Werkzaamheden van een Decorschilder

Een Decorschilder is verantwoordelijk voor het beschilderen van decors voor verschillende doeleinden. Dit kan variëren van het maken van decors voor theaterproducties tot het beschilderen van decors voor televisieprogramma’s en evenementen. De werkzaamheden van een Decorschilder zijn dan ook erg divers en kunnen bestaan uit:

  • Het ontwerpen van decors
  • Het voorbereiden van de ondergrond
  • Het aanbrengen van verf en andere materialen
  • Het maken van sjablonen en stencils
  • Het werken met verschillende technieken, zoals airbrush en graffiti
  • Het werken met verschillende materialen, zoals hout, metaal en kunststof

Een Decorschilder werkt vaak in een team van andere vakmensen, zoals timmerlieden en decorbouwers. Samen zorgen zij ervoor dat het decor er perfect uitziet en past bij de productie waarvoor het is gemaakt.

Wat verdient een Decorschilder in Nederland?

Het salaris van een Decorschilder kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de ervaring van de schilder een belangrijke rol, maar ook de grootte van het bedrijf waarvoor hij of zij werkt en de regio waarin het bedrijf gevestigd is.

Gemiddeld verdient een Decorschilder in Nederland tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. Dit salaris is gebaseerd op een fulltime dienstverband van 40 uur per week. Het salaris kan echter hoger uitvallen als de schilder meer ervaring heeft of als hij of zij werkt voor een groot bedrijf in de Randstad.

Daarnaast kan het salaris van een Decorschilder ook afhankelijk zijn van het soort productie waarvoor hij of zij werkt. Zo kan het salaris hoger uitvallen als de schilder werkt aan een grote theaterproductie of een bekende televisieserie.

Conclusie

Een Decorschilder is een vakman die zich bezighoudt met het beschilderen van decors voor verschillende doeleinden. Het is een creatief beroep waarbij de schilder zijn of haar artistieke talenten kan laten zien. Het salaris van een Decorschilder kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Gemiddeld verdient een Decorschilder in Nederland tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand. Dit salaris kan echter hoger uitvallen als de schilder meer ervaring heeft of als hij of zij werkt voor een groot bedrijf in de Randstad.

Category: D