Wat verdient een Dakdekker?

By | 31 maart, 2023

Als je op zoek bent naar een beroep in de bouwsector, dan is dakdekker misschien wel iets voor jou. Maar wat verdient een dakdekker eigenlijk? In dit artikel gaan we dieper in op de salarissen van dakdekkers in Nederland en wat voor werkzaamheden er bij het beroep komen kijken.

Wat doet een dakdekker?

Een dakdekker is verantwoordelijk voor het plaatsen, repareren en onderhouden van daken. Dit kan variëren van platte daken tot schuine daken en van dakpannen tot bitumen. Dakdekkers werken vaak in teamverband en hebben te maken met verschillende materialen en gereedschappen. Het is belangrijk dat een dakdekker nauwkeurig en veilig werkt, omdat het werken op hoogte risico’s met zich meebrengt.

Wat verdient een dakdekker?

Het salaris van een dakdekker is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. Over het algemeen verdient een dakdekker tussen de €1.800 en €3.000 bruto per maand. Dit komt neer op een uurloon van ongeveer €11 tot €18. Het gemiddelde salaris van een dakdekker ligt rond de €2.400 bruto per maand.

Ervaring en opleiding

Zoals eerder genoemd, is het salaris van een dakdekker afhankelijk van ervaring en opleiding. Een dakdekker met weinig ervaring zal minder verdienen dan een dakdekker met veel ervaring. Daarnaast kan een opleiding in de bouwsector, zoals een mbo-opleiding tot dakdekker, ook van invloed zijn op het salaris. Een dakdekker met een diploma verdient over het algemeen meer dan een dakdekker zonder diploma.

Werkgever

Het salaris van een dakdekker kan ook verschillen per werkgever. Zo kan een dakdekker die in dienst is bij een groot bouwbedrijf meer verdienen dan een dakdekker die bij een klein bedrijf werkt. Daarnaast kan het type werkgever ook van invloed zijn op het salaris. Zo verdient een dakdekker die in de particuliere sector werkt over het algemeen meer dan een dakdekker die in de publieke sector werkt.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris hebben dakdekkers ook recht op secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit zijn extra’s bovenop het salaris, zoals vakantiegeld, vakantiedagen en pensioenregelingen. Ook kan een werkgever een dakdekker een auto van de zaak of een telefoon ter beschikking stellen. Deze secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen van invloed zijn op het totale inkomen van een dakdekker.

Conclusie

Een dakdekker verdient over het algemeen tussen de €1.800 en €3.000 bruto per maand, afhankelijk van ervaring, opleiding en werkgever. Het gemiddelde salaris van een dakdekker ligt rond de €2.400 bruto per maand. Naast het salaris hebben dakdekkers ook recht op secundaire arbeidsvoorwaarden, die van invloed kunnen zijn op het totale inkomen. Als je geïnteresseerd bent in een beroep als dakdekker, is het belangrijk om te kijken naar de mogelijkheden voor opleiding en ervaring om zo het salaris te verhogen.

Category: D