Wat verdient een Caissière?

By | 31 maart, 2023

Als je werkt als caissière, dan ben je verantwoordelijk voor het afrekenen van producten en diensten aan klanten. Dit kan bijvoorbeeld in een supermarkt, drogisterij of tankstation zijn. Maar wat verdient een caissière eigenlijk in Nederland? In dit artikel gaan we hier dieper op in.

Werkzaamheden van een caissière

Voordat we ingaan op het salaris van een caissière, is het belangrijk om te weten wat voor werkzaamheden er bij dit beroep komen kijken. Een caissière is verantwoordelijk voor het afrekenen van producten en diensten aan klanten. Dit betekent dat je kassa’s bedient, geld ontvangt en teruggeeft, bonnen uitprint en klanten helpt met vragen over producten en diensten.

Daarnaast moet je als caissière ook zorgen voor een nette en georganiseerde werkplek. Dit betekent dat je de kassa’s schoonmaakt, de producten netjes opbergt en ervoor zorgt dat de klanten een prettige winkelervaring hebben.

Wat verdient een caissière in Nederland?

Het salaris van een caissière in Nederland is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkgever, het aantal uren dat je werkt en je ervaring. Over het algemeen verdient een caissière tussen de €1.500 en €2.000 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband.

Het minimumloon voor een caissière is vastgesteld op €9,70 per uur voor werknemers van 21 jaar en ouder. Dit betekent dat je als caissière minimaal €1.680 bruto per maand verdient op basis van een fulltime dienstverband van 40 uur per week.

Het is belangrijk om te weten dat het salaris van een caissière kan verschillen per werkgever. Zo kan het zijn dat je bij een grote supermarktketen meer verdient dan bij een kleine lokale supermarkt. Daarnaast kan het ook zijn dat je meer verdient als je meer ervaring hebt als caissière.

Secundaire arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris zijn er ook nog andere secundaire arbeidsvoorwaarden waar je als caissière recht op hebt. Zo heb je recht op vakantiegeld, vakantiedagen en een pensioenregeling. Daarnaast kan het zijn dat je als caissière ook recht hebt op een reiskostenvergoeding, een bonusregeling of andere extra’s.

Het is belangrijk om te weten dat de secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen verschillen per werkgever. Zo kan het zijn dat je bij de ene werkgever meer vakantiedagen krijgt dan bij de andere werkgever.

Conclusie

Als caissière verdien je in Nederland tussen de €1.500 en €2.000 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Het minimumloon voor een caissière is vastgesteld op €9,70 per uur voor werknemers van 21 jaar en ouder. Naast het salaris heb je als caissière ook recht op secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals vakantiegeld, vakantiedagen en een pensioenregeling.

Het is belangrijk om te weten dat het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden kunnen verschillen per werkgever. Daarnaast kan het ook zijn dat je meer verdient als je meer ervaring hebt als caissière.

Category: C