Wat verdient een Boordwerktuigkundige?

By | 31 maart, 2023

Een Boordwerktuigkundige is een belangrijk lid van de bemanning van een vliegtuig. Hij of zij is verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie van de systemen en apparatuur aan boord van het vliegtuig. Daarnaast houdt de Boordwerktuigkundige zich bezig met het monitoren van de prestaties van het vliegtuig en het oplossen van eventuele problemen die zich voordoen tijdens de vlucht.

Werkzaamheden van een Boordwerktuigkundige

Een Boordwerktuigkundige heeft een breed scala aan taken en verantwoordelijkheden. Enkele van de belangrijkste werkzaamheden zijn:

  • Het uitvoeren van pre-flight checks om ervoor te zorgen dat alle systemen en apparatuur aan boord van het vliegtuig correct werken.
  • Het monitoren van de prestaties van het vliegtuig tijdens de vlucht en het oplossen van eventuele problemen die zich voordoen.
  • Het uitvoeren van onderhoud en reparaties aan de systemen en apparatuur aan boord van het vliegtuig.
  • Het bijhouden van de technische documentatie en het rapporteren van eventuele problemen aan de grondcrew.
  • Het trainen van andere bemanningsleden in het gebruik van de systemen en apparatuur aan boord van het vliegtuig.

Wat verdient een Boordwerktuigkundige in Nederland?

De salarissen van Boordwerktuigkundigen in Nederland variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. Over het algemeen verdienen Boordwerktuigkundigen in Nederland tussen de €2.500 en €5.000 per maand.

Boordwerktuigkundigen die werken voor grote luchtvaartmaatschappijen verdienen over het algemeen meer dan Boordwerktuigkundigen die werken voor kleinere luchtvaartmaatschappijen. Daarnaast kan het hebben van een hogere opleiding en meer ervaring ook leiden tot hogere salarissen.

Naast het basissalaris kunnen Boordwerktuigkundigen ook profiteren van extra voordelen, zoals een pensioenregeling, ziektekostenverzekering en reiskostenvergoeding. Sommige werkgevers bieden ook bonussen en andere incentives aan om hun werknemers te motiveren en te behouden.

Conclusie

Boordwerktuigkundigen spelen een belangrijke rol in de luchtvaartindustrie en verdienen een goed salaris voor hun werk. Hoewel de salarissen variëren afhankelijk van verschillende factoren, kunnen Boordwerktuigkundigen in Nederland over het algemeen tussen de €2.500 en €5.000 per maand verdienen. Naast het basissalaris kunnen Boordwerktuigkundigen ook profiteren van extra voordelen en incentives van hun werkgevers.

Category: B