Wat verdient een Bibliothecaris?

By | 31 maart, 2023

Als je geïnteresseerd bent in het beroep van bibliothecaris, dan vraag je je misschien af wat het salaris is dat je kunt verwachten. Het salaris van een bibliothecaris hangt af van verschillende factoren, zoals de werkervaring, het type bibliotheek waarin je werkt en het aantal uren dat je werkt. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het salaris van een bibliothecaris in Nederland.

Wat doet een bibliothecaris?

Een bibliothecaris is verantwoordelijk voor het beheren en organiseren van een bibliotheek. Dit omvat het selecteren van boeken en andere materialen, het catalogiseren van deze materialen en het helpen van klanten bij het vinden van de juiste informatie. Bibliothecarissen zijn ook verantwoordelijk voor het organiseren van evenementen en activiteiten in de bibliotheek, zoals lezingen en workshops.

Hoeveel verdient een bibliothecaris in Nederland?

Het salaris van een bibliothecaris in Nederland varieert afhankelijk van verschillende factoren. Volgens het Nationaal Salaris Onderzoek 2021 van Intermediair verdient een bibliothecaris gemiddeld € 2.800 bruto per maand. Dit is gebaseerd op een fulltime dienstverband van 40 uur per week.

Er zijn echter verschillende factoren die het salaris van een bibliothecaris kunnen beïnvloeden. Zo kan het salaris hoger zijn als je meer werkervaring hebt of als je in een leidinggevende functie werkt. Ook het type bibliotheek waarin je werkt kan van invloed zijn op je salaris. Bibliotheken die worden gefinancierd door de overheid bieden vaak lagere salarissen dan bibliotheken die worden gefinancierd door particuliere organisaties.

Conclusie

Als je geïnteresseerd bent in het beroep van bibliothecaris, dan is het belangrijk om te weten wat het salaris is dat je kunt verwachten. Het salaris van een bibliothecaris in Nederland varieert afhankelijk van verschillende factoren, zoals werkervaring, het type bibliotheek waarin je werkt en het aantal uren dat je werkt. Over het algemeen verdient een bibliothecaris gemiddeld € 2.800 bruto per maand.

Category: B