Wat verdient een Bewaker?

By | 31 maart, 2023

Als je geïnteresseerd bent in een carrière als bewaker, dan vraag je je waarschijnlijk af wat het salaris is dat je kunt verwachten. Het salaris van een bewaker kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkgever, de locatie en de ervaring van de bewaker. In dit artikel zullen we kijken naar het gemiddelde salaris van een bewaker in Nederland en wat voor werkzaamheden er bij het beroep komen kijken.

Werkzaamheden van een bewaker

Een bewaker is verantwoordelijk voor het bewaken van eigendommen en mensen. Dit kan variëren van het bewaken van een winkelcentrum tot het bewaken van een gevangenis. De werkzaamheden van een bewaker kunnen onder andere bestaan uit:

– Het controleren van identiteitsbewijzen
– Het bewaken van de toegang tot een gebouw of terrein
– Het surveilleren op het terrein
– Het signaleren van verdachte situaties
– Het ingrijpen bij ongewenst gedrag
– Het rapporteren van incidenten

Wat verdient een bewaker?

Het salaris van een bewaker kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan het salaris verschillen per werkgever, locatie en ervaring. Over het algemeen verdient een bewaker in Nederland tussen de €1.500 en €2.500 bruto per maand. Dit salaris is gebaseerd op een fulltime dienstverband van 40 uur per week.

Het salaris van een bewaker kan hoger zijn als er sprake is van onregelmatige diensten, zoals nachtdiensten of weekenddiensten. Ook kan het salaris hoger zijn als er sprake is van extra verantwoordelijkheden, zoals het leidinggeven aan een team van bewakers.

Ervaring en opleiding

De ervaring en opleiding van een bewaker kunnen ook van invloed zijn op het salaris. Zo kan een bewaker met meer ervaring en/of een hogere opleiding een hoger salaris verdienen dan een bewaker zonder ervaring en/of opleiding.

Er zijn verschillende opleidingen die relevant kunnen zijn voor een carrière als bewaker, zoals de opleiding Beveiliger niveau 2 of de opleiding Coördinator Beveiliging niveau 3. Het volgen van een opleiding kan niet alleen leiden tot een hoger salaris, maar kan ook zorgen voor meer doorgroeimogelijkheden binnen het vakgebied.

Conclusie

Het salaris van een bewaker kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de werkgever, locatie, ervaring en opleiding. Over het algemeen verdient een bewaker in Nederland tussen de €1.500 en €2.500 bruto per maand. Het volgen van een opleiding en het opdoen van meer ervaring kunnen leiden tot een hoger salaris en meer doorgroeimogelijkheden binnen het vakgebied.

Category: B