Wat verdient een Bejaardenverzorgende?

By | 31 maart, 2023

Als Bejaardenverzorgende ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van ouderen. Dit kan variëren van het helpen bij het opstaan en aankleden tot het verzorgen van wonden en het toedienen van medicatie. Het is een belangrijk beroep waar veel vraag naar is, maar wat verdient een Bejaardenverzorgende eigenlijk in Nederland?

Salaris Bejaardenverzorgende

Het salaris van een Bejaardenverzorgende is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. Over het algemeen verdient een Bejaardenverzorgende tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Dit komt neer op een uurloon van ongeveer €11 tot €15.

Het salaris kan hoger uitvallen als je bijvoorbeeld in een leidinggevende functie werkt of als je in de avonduren of in het weekend werkt. Ook kan het salaris hoger zijn als je in een zwaardere zorginstelling werkt, zoals een verpleeghuis.

Werkzaamheden Bejaardenverzorgende

Als Bejaardenverzorgende ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van ouderen. Dit kan variëren van het helpen bij het opstaan en aankleden tot het verzorgen van wonden en het toedienen van medicatie. Daarnaast ben je ook verantwoordelijk voor het bijhouden van de administratie en het rapporteren van eventuele veranderingen in de gezondheidstoestand van de patiënt.

Het is belangrijk dat je als Bejaardenverzorgende goed kunt communiceren met de patiënt en zijn of haar familie. Je moet in staat zijn om de patiënt op zijn of haar gemak te stellen en te zorgen voor een veilige en comfortabele omgeving.

Opleiding Bejaardenverzorgende

Om als Bejaardenverzorgende aan de slag te gaan, heb je een diploma nodig. Dit diploma kun je behalen door een opleiding te volgen op MBO-niveau. De opleiding duurt gemiddeld twee jaar en bestaat uit zowel theoretische als praktische vakken.

Tijdens de opleiding leer je onder andere hoe je de dagelijkse zorg van ouderen kunt verzorgen, hoe je medicatie kunt toedienen en hoe je wonden kunt verzorgen. Daarnaast leer je ook hoe je moet communiceren met de patiënt en zijn of haar familie.

Conclusie

Als Bejaardenverzorgende ben je verantwoordelijk voor de dagelijkse zorg van ouderen. Het is een belangrijk beroep waar veel vraag naar is. Het salaris van een Bejaardenverzorgende is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. Over het algemeen verdient een Bejaardenverzorgende tussen de €1.800 en €2.500 bruto per maand op basis van een fulltime dienstverband. Om als Bejaardenverzorgende aan de slag te gaan, heb je een diploma nodig op MBO-niveau.

Category: B