Wat verdient een Behanger?

By | 31 maart, 2023

Als je op zoek bent naar een beroep waarbij je met je handen werkt en creatief bezig kunt zijn, dan is behanger misschien wel iets voor jou. Maar wat verdient een behanger eigenlijk in Nederland? In dit artikel gaan we dieper in op het salaris van een behanger en wat voor werkzaamheden er bij het beroep komen kijken.

Wat doet een behanger?

Een behanger is iemand die zich bezighoudt met het aanbrengen van behang op muren en plafonds. Dit kan zowel in woningen als in bedrijfspanden zijn. Het werk van een behanger begint vaak met het opmeten van de ruimte en het bepalen van de hoeveelheid behang die nodig is. Vervolgens wordt het oude behang verwijderd en de muren en plafonds voorbereid op het nieuwe behang. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat er gaten worden gedicht en dat de muren worden geschuurd.

Als de voorbereidingen zijn getroffen, kan het behangen beginnen. De behanger brengt het behang aan op de muren en plafonds en zorgt ervoor dat het behang mooi strak en zonder luchtbellen op de muur zit. Tot slot worden de randen netjes afgewerkt en kan de ruimte weer worden ingericht.

Wat verdient een behanger?

Het salaris van een behanger kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de ervaring van de behanger een rol, maar ook de regio waarin hij of zij werkzaam is en het type werk dat wordt uitgevoerd. Over het algemeen verdient een behanger tussen de €1.800 en €3.000 bruto per maand.

Het salaris van een behanger kan ook afhankelijk zijn van het type dienstverband. Zo kan een behanger in loondienst werken, maar ook als zelfstandige aan de slag gaan. Als zelfstandige behanger ben je verantwoordelijk voor je eigen inkomen en tarieven. Het is dan ook belangrijk om goed te onderhandelen over de prijs van je werkzaamheden.

Wat zijn de arbeidsvoorwaarden van een behanger?

Als behanger werk je vaak op locatie bij klanten thuis of in bedrijfspanden. Dit betekent dat je veel onderweg bent en niet altijd op vaste tijden werkt. Het kan voorkomen dat je ook in het weekend of in de avonduren moet werken om een klus op tijd af te krijgen.

Als behanger heb je vaak te maken met fysiek zwaar werk. Het tillen van zware rollen behang en het werken op een ladder kan belastend zijn voor je lichaam. Het is dan ook belangrijk om goed op je houding te letten en regelmatig pauzes te nemen.

Hoe word je behanger?

Om behanger te worden, is het niet noodzakelijk om een specifieke opleiding te volgen. Wel is het belangrijk om kennis te hebben van verschillende soorten behang en de technieken die worden gebruikt bij het aanbrengen ervan. Dit kun je bijvoorbeeld leren door een cursus te volgen of door in de praktijk ervaring op te doen.

Als je als zelfstandige behanger aan de slag wilt gaan, is het ook belangrijk om kennis te hebben van ondernemerschap en administratie. Je moet bijvoorbeeld weten hoe je een factuur opstelt en hoe je je belastingaangifte doet.

Conclusie

Een behanger verdient in Nederland tussen de €1.800 en €3.000 bruto per maand, afhankelijk van verschillende factoren. Het werk van een behanger bestaat uit het aanbrengen van behang op muren en plafonds en het zorgen voor een mooie afwerking. Als behanger werk je vaak op locatie en heb je te maken met fysiek zwaar werk. Om behanger te worden, is het niet noodzakelijk om een specifieke opleiding te volgen, maar het is wel belangrijk om kennis te hebben van verschillende soorten behang en ondernemerschap.

Category: B