Wat verdient een Automonteur?

By | 31 maart, 2023

Als je geïnteresseerd bent in het beroep van automonteur, dan vraag je je waarschijnlijk af wat je kunt verdienen in deze branche. Het salaris van een automonteur kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. In dit artikel zullen we je meer vertellen over het salaris van een automonteur in Nederland en wat voor werkzaamheden er bij dit beroep komen kijken.

Werkzaamheden van een automonteur

Een automonteur is verantwoordelijk voor het onderhoud en de reparatie van auto’s. Dit kan variëren van kleine reparaties, zoals het vervangen van een lampje, tot grote reparaties, zoals het vervangen van een motor. Daarnaast voeren automonteurs ook APK-keuringen uit en geven ze advies aan klanten over het onderhoud van hun auto.

Een automonteur werkt vaak in een garage of werkplaats en werkt samen met andere monteurs en technici. Het is belangrijk dat een automonteur goed kan samenwerken en communiceren met collega’s en klanten.

Salaris van een automonteur

Het salaris van een automonteur kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. Zo kan het salaris hoger zijn als je meer ervaring hebt of als je een hogere opleiding hebt afgerond. Ook kan het salaris verschillen per werkgever.

Over het algemeen verdient een automonteur in Nederland tussen de €1.800 en €3.000 bruto per maand. Dit is gebaseerd op een fulltime werkweek van 40 uur. Het gemiddelde salaris van een automonteur ligt rond de €2.300 bruto per maand.

Het salaris van een automonteur kan ook afhankelijk zijn van het type werkzaamheden dat je uitvoert. Zo kan het salaris hoger zijn als je gespecialiseerd bent in het repareren van specifieke merken of modellen auto’s. Ook kan het salaris hoger zijn als je leidinggevende taken hebt binnen de garage of werkplaats.

Opleiding en ervaring

Om automonteur te worden, heb je minimaal een MBO-diploma niveau 2 nodig. Dit diploma kun je behalen door een opleiding tot autotechnicus te volgen. Tijdens deze opleiding leer je alles over het onderhoud en de reparatie van auto’s.

Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als automonteur. Het salaris dat je verdient als automonteur kan toenemen naarmate je meer ervaring opdoet. Ook kun je ervoor kiezen om je verder te specialiseren in een bepaald vakgebied, zoals elektronica of airconditioning.

Conclusie

Als automonteur kun je een goed salaris verdienen in Nederland. Het salaris kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en werkgever. Over het algemeen verdient een automonteur tussen de €1.800 en €3.000 bruto per maand. Het gemiddelde salaris ligt rond de €2.300 bruto per maand.

Als je geïnteresseerd bent in het beroep van automonteur, dan is het belangrijk om een opleiding tot autotechnicus te volgen. Na het behalen van je diploma kun je aan de slag als automonteur en kun je ervoor kiezen om je verder te specialiseren in een bepaald vakgebied.

Category: A