Wat verdient een Amazone?

By | 31 maart, 2023

Als je denkt aan een Amazone, denk je waarschijnlijk aan een vrouwelijke krijger uit de Griekse mythologie. Maar in dit artikel gaat het over een ander soort Amazone: de werknemers van Amazon. Amazon is een van de grootste online retailers ter wereld en heeft ook in Nederland een groot aantal werknemers. Maar wat verdient een Amazone eigenlijk?

Werkzaamheden van een Amazone

Voordat we ingaan op het salaris van een Amazone, is het belangrijk om te weten wat voor werkzaamheden er bij het beroep komen kijken. Amazones werken in de distributiecentra van Amazon en zijn verantwoordelijk voor het verwerken van de bestellingen van klanten. Dit betekent dat ze pakketten sorteren, inpakken en verzenden. Het werk kan fysiek zwaar zijn en vereist vaak het tillen van zware objecten.

Daarnaast zijn Amazones ook verantwoordelijk voor het controleren van de kwaliteit van de producten en het bijhouden van de voorraad. Ze werken vaak in ploegendiensten en moeten snel en efficiënt kunnen werken om aan de hoge eisen van Amazon te voldoen.

Salaris van een Amazone

Nu we weten wat voor werkzaamheden er bij het beroep van Amazone komen kijken, is het tijd om te kijken naar het salaris. Het salaris van een Amazone is afhankelijk van verschillende factoren, zoals ervaring, opleiding en locatie. Over het algemeen verdient een Amazone in Nederland tussen de €10 en €15 per uur.

Dit betekent dat een fulltime Amazone (40 uur per week) tussen de €1600 en €2400 per maand verdient. Dit is exclusief toeslagen voor werken in ploegendiensten of overuren. Het salaris van een Amazone is dus vergelijkbaar met het minimumloon in Nederland, maar kan hoger zijn afhankelijk van de eerder genoemde factoren.

Arbeidsvoorwaarden bij Amazon

Naast het salaris zijn ook de arbeidsvoorwaarden bij Amazon belangrijk om te bespreken. Amazon heeft in het verleden kritiek gekregen op de werkomstandigheden van haar werknemers. Zo zouden Amazones lange dagen moeten maken en weinig pauzes krijgen. Ook zouden ze onder hoge druk staan om snel te werken en weinig ruimte hebben voor persoonlijke ontwikkeling.

Amazon heeft echter beloofd om de werkomstandigheden te verbeteren en heeft verschillende maatregelen genomen om dit te bereiken. Zo zijn er nu meer pauzes en is er meer ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Ook heeft Amazon aangekondigd om haar werknemers een hoger salaris te geven.

Conclusie

Het salaris van een Amazone in Nederland ligt tussen de €10 en €15 per uur, afhankelijk van verschillende factoren. Dit betekent dat een fulltime Amazone tussen de €1600 en €2400 per maand verdient. Hoewel het salaris vergelijkbaar is met het minimumloon in Nederland, zijn de arbeidsvoorwaarden bij Amazon de afgelopen jaren verbeterd. Amazones hebben nu meer pauzes en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Category: A