Wat verdient een Acrobaat?

By | 31 maart, 2023

Acrobatiek is een kunstvorm die al eeuwenlang bestaat. Het is een vorm van entertainment waarbij acrobaten indrukwekkende stunts uitvoeren, zoals salto’s, sprongen en menselijke piramides. Maar wat verdient een acrobaat eigenlijk in Nederland? In dit artikel gaan we dieper in op de verdiensten van een acrobaat en de werkzaamheden die bij dit beroep komen kijken.

Werkzaamheden van een acrobaat

Een acrobaat is iemand die zich bezighoudt met acrobatiek. Dit kan zowel in een circus als op andere locaties zijn, zoals theaters, festivals en evenementen. De werkzaamheden van een acrobaat bestaan uit het uitvoeren van indrukwekkende stunts en het vermaken van het publiek. Dit kan zowel solo als in een groep gebeuren.

Een acrobaat moet niet alleen fysiek sterk zijn, maar ook over een goede coördinatie en balans beschikken. Daarnaast is het belangrijk dat een acrobaat goed kan samenwerken met andere acrobaten en dat hij of zij zich aan de veiligheidsvoorschriften houdt.

Verdiensten van een acrobaat

De verdiensten van een acrobaat kunnen sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Zo speelt de ervaring van de acrobaat een belangrijke rol, maar ook de locatie en het type optreden zijn van invloed op de verdiensten.

Over het algemeen verdient een acrobaat in Nederland tussen de €1.500 en €3.000 per maand. Dit is echter een gemiddelde en de verdiensten kunnen dus hoger of lager uitvallen. Zo kan een beginnende acrobaat bijvoorbeeld minder verdienen dan een ervaren acrobaat die al jarenlang optredens verzorgt.

Daarnaast zijn er ook acrobaten die als freelancer werken en per optreden betaald worden. In dat geval kan het salaris sterk variëren, afhankelijk van het aantal optredens dat de acrobaat per maand heeft.

Extra verdiensten

Naast het salaris dat een acrobaat verdient, zijn er ook nog andere manieren om extra geld te verdienen. Zo kan een acrobaat bijvoorbeeld geld verdienen met het geven van workshops of het verzorgen van privélessen. Ook kan een acrobaat geld verdienen met het verkopen van merchandise, zoals T-shirts en dvd’s.

Daarnaast zijn er ook acrobaten die naast hun werk als acrobaat nog een ander beroep uitoefenen. Zo kan een acrobaat bijvoorbeeld ook werkzaam zijn als personal trainer of fysiotherapeut.

Conclusie

Een acrobaat verdient in Nederland gemiddeld tussen de €1.500 en €3.000 per maand. Dit is echter afhankelijk van verschillende factoren, zoals de ervaring van de acrobaat en het type optreden. Naast het salaris zijn er ook nog andere manieren om extra geld te verdienen, zoals het geven van workshops en het verkopen van merchandise. Het beroep van acrobaat vereist niet alleen fysieke kracht, maar ook coördinatie, balans en samenwerking.

Category: A